Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
25-02-2011  

Henk Bleker vindt de juiste toon tegen Wilders

 

Huidig staatsecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie schijnt de juiste toon gevonden te hebben tegen de ‘one liners’ politiek van Geert Wilders. De laatste dagen steekt hij niet onder stoelen of banken dat hij grote moeite heeft met opmerkingen van Neerlands zwaarst bewaakte persoon.
Bleker zei o.a. dat hij niets moet hebben van de PVV en walgt van het hooddoekjesverbod dat de 'club van Wilders' wil. In Markelo tijdens een verkiezingsbijeenkomst van het CDA toonde hij dan ook begrip voor die leden die grote moeite hebben met de gedoogsteun van de PVV.

Ook was de staatssecretaris niet te spreken over het PVV-plan om zogenoemde tuigdorpen op te richten voor a socialen. "Als ik de partijvoorzitter was, was ik er even met gestrekte been ingegaan. Tuigdorpen... alleen het woord al. Ik werp het verre van me", aldus Bleker. "Het idee om mensen af te schrijven is in strijd met elke vorm van fatsoen. Ook dat hoofddoekjesgedoe, aangekaart door de PVV, daar walg ik van."

Kijk dat zijn opmerkingen naar mijn hart, want Bleker laat dus echt zien dat hij niets op heeft met Wilders, het latere zachte excuus van Bleker ten spijt.

Bleker doet nog meer wat mij wel aanstaat. Hij kijkt kritisch naar op papier ontwikkelde natuurplannen en durft rigoureus in te grijpen als de verhouding qua kosten en natuurlijk rendement scheef liggen. De vrije natuurbaan van de IJsselmeerpolders naar de Veluwe is bijvoorbeeld zoiets. Het kost honderden miljoenen om edelherten een vrije doorgang vanuit de polder naar Duitsland te geven en gaat ten koste van de beste landbouwgrond van Nederland. Zijn de edelherten eenmaal naar Duitsland vertrokken komen ze ook nooit meer terug zeggen vooraanstaande biologen. Wat verdovingsspuitjes en transport kunnen het te grote aantal edelherten in de polder ook inperken en kost in lengte van jaren stukken minder. Daar komt bij dat de voedselproductie onder druk staat en de prijzen de pan uit rijzen door mislukte oogsten in de wereld en mede door de verwerking van bijvoorbeeld dertig procent van de maïsproductie tot brandstof. ‘Kijk voedsel is in de eerste plaats voedsel en het overschot zou voor andere doeleinden kunnen dienen, maar dan ook niet eerder!’

Rutte en Verhagen dwongen hem min of meer gas terug te nemen, maar dat het excuus van Bleker ook niet veel voorstelt, bleek donderdagavond bij Pauw & Witteman waar hij nog maar eens herhaalde dat hij een afkeer heeft van tal van standpunten die door de 'club van Wilders' worden geponeerd.
Kijk dat mag ik wel, een beetje eigenwijs en blijven staan voor je mening, prima Henk.

Toch is het te weinig om mij in de rijen van het CDA te scharen. Ten eerste is die 'gedoogclub van Wilders' geen democratische partij en ten tweede teveel bezuinigingsmaatregelen gaan ten koste van teveel arbeidsplaatsen in bijvoorbeeld het onderwijs. Het is ook niet zo dat ambtenaren nu alleen de rekening moeten gaan betalen en zeker mogen de bezuinigingen niet op de lagere inkomensgroepen en middeninkomens worden afgewenteld zoals nu gebeurd, terwijl de hoge inkomens er alleen maar op vooruit gaan. Ze zitten zelfs in het kabinet toonde Quote aan met de tophypotheken van bewindslieden. Tegelijkertijd wordt een hypotheek voor starters onmogelijk.
Een meerderheid in de Eerste Kamer voor Rutte/Verhagen met behulp van Wilders lijkt mij dan ook desastreus voor de Nederlandse samenleving!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina