Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
10-02-2011  

Dom(m)inee en expo Beter dan God

 

RIJSSEN/ENSCHEDE – Het is toch wat, de Rijssense dominee Lassche van de Hersteld Hervormde Gemeente Rehobôth heeft zich bij het gemeentebestuur van Rijssen/Holten beklaagt over posters van de expositie ‘Beter dan God’ in de Twentse Welle te Enschede. De expositie die al sinds 1 oktober loopt en 28 februari a.s. eindigt, gaat over het twijfelachtige nut van het maakbare aan de mens via plastische chirurgie.

Lasche vindt de posters – die eindelijk Rijssen bereikten – blasfemies oftewel godslasterend en kwetsend en verzocht het gemeentebestuur de posters te laten verwijderen, die daar 'God betere' anno 2011 ook nog eens gehoor aan gaf.

Na alsnog enig onderzoek gedaan te hebben naar de diepere gronden van de expositie, heeft Lassche erkent dat de posters niet blasfemies bedoeld waren. Toch blijft Lassche er bij dat vele Rijssenaren de bedoeling van de posters niet doorhebben en bij het zien van de posters wel aan blasfemie zullen denken en zich gekwetst zullen voelen.

Volgens Lassche zijn Rijssenaren dus dom en wereldvreemd. Nu is het gelukkig zo, dat in Rijssen de grootste bouwers van Nederland zitten die hun personeel over alle windstreken van Nederland en daarbuiten sturen zodat deze de ‘boze buitenwereld’ heus wel leren kennen.

De mening van Lassche snijdt dus geen hout, maar zolang er nog Lassche's op de wereld zijn die het volk dom en afhankelijk willen houden, is het verstandig en nuttig dat dorp vol te blijven plakken met posters die de zinnen publiekelijk prikkelen en de nieuwsgierigheid onbedwingbaar maken.

Laat Wessels gauw beginnen om elk huis in Rijssen verplicht van een glasvezelaansluiting te voorzien om te beginnen bij Lassche, die vervolgens moet worden opgezadeld met dagelijks 3 uur verplicht zappen om de echte wereld te leren kennen!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina