Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
20-01-2011  

Publieksavond over Kraamafdeling ZGT Hengelo


Uiterst rechts: M.J.P. Schmidt - voorzitter Raad van Bestuur ZGT ziekenhuizen Almelo, Hengelo.
 

HENGELO – Op donderdagavond 27 januari a.s. geeft voorzitter M.J.P. Schmidt van de Raad van Bestuur van de ZGT-ziekenhuizen een publiekspresentatie in het gemeentehuis van Hengelo over de toekomstige ontwikkeling van de klinische kraamzorg in het Hengelose ZGT ziekenhuis. Dat staat vandaag in de gemeentelijke advertentie van de gemeente Hengelo in het weekblad Typisch Hengelo.

Eerder deze week beloofde Schmidt nog aan de gemeentebesturen uit de regio Almelo om met hen aan tafel te gaan zitten over de gedachten die leven bij de Raad van Bestuur t.a.v. de klinische kraamzorg en dat pas in april a.s. een besluit wordt genomen of de klinische kraamzorg in Hengelo wordt geconcentreerd.

Of Schmidt heeft de Almelose wethouder Theo Schouten en woordvoerder namens alle gemeenten in de regio Almelo, maandag jl. gewoon belazerd, of Schmidt is een pokeraar.
Feit is, dat het besluit kennelijk publieksrijp is om het de ‘consument’ in Hengelo wel te presenteren en voor Noord Twente te zeggen dat pas in april een besluit wordt genomen.

Eerder al werd Schouten ook belazerd, omdat de afspraak stond dat alle ontwikkelingen in de ZGT-ziekenhuizen in Hengelo en Almelo eerste met de diverse colleges van B&W besproken zouden worden voordat definitieve keuzes worden gemaakt over het al dan niet concentreren van specifieke afdelingen.

De beloften van Schmidt zijn dus feitelijk loze beloften en dat maakt hem tot een onbetrouwbare partner. Schmidt heeft schijnbaar lak aan iedereen ook aan het personeel, want sprak hij in TC Tubantia deze week eveneens niet uit dat een definitief besluit over de verplaatsing van Almelo naar Hengelo pas op 1 april genomen wordt en zij hij er eveneens niet bij dat wat hem betreft tot zolang de spandoeken van de protesterende personeelsleden in Almelo mogen blijven hangen?

Tijdens dezelfde avond wordt aansluitend ook het plan van het te ontwikkelen station Gezondheidspark bij het ZGT in Hengelo gepresenteerd. De heer Huitema - namens de gemeente als opdrachtgever - en mevrouw Schuttenbeld als projectleider van het te ontwikkelen Gezondheidspark en de ‘voorstadhalte, lichten dan de stand van zaken toe, zoals welke instellingen er in komen en hoe het station Gezondheidspark er uit gaat zien.

Je zou haast denken dat de gemeente Hengelo een flinke vinger in de pap heeft gehad om de klinische kraamzorg in Hengelo te concentreren!

‘Fijnslijper’

P.S.

Gelezen:
Onderzoek AMC / UMCG: Babysterfte hoger bij verre bevalling

Philogirl

Voor de redactie
ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo, 1.030 bedden, 200 medisch specialisten, ruim 3.700 medewerkers en een verzorgingsgebied van 385.000 inwoners. Het motto is het beste van twee ziekenhuizen, waarbij gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis en kunde. ZGT verleent hoogwaardige medische specialistische diagnostiek, behandeling en zorg. De ziekenhuizen leveren zorg op maat.
In de zorgvisie van ZGT staat de individuele zorgbehoefte van de patiënt centraal.

Het Oogzorgnetwerk bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten en is bedoeld om de patiënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit wordt gerealiseerd door transmurale en multidisciplinaire samenwerking, afstemming van protocollen en optimalisering van voorlichting. Het Oogzorgnetwerk focust op het verbeteren van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening.
De patiënt staat centraal.


Achterland ZGT Almelo groter dan Hengelo
Document Haaksbergen 2005 - Gebiedsindeling inwoners Overijssel 2004

Archief
Terug naar vorige pagina