Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
25-11-2010  

Het verhaal van een TNT postbezorger

 

Dat de privatisering van het aloude staatsbedrijf PTT nogal merkwaardig uitpakt voor het personeel mag iedereen wel zo’n beetje duidelijk zijn.
TNT is de nieuwe naam van de post- en pakketbezorgers en op de weg zie je tegenwoordig alleen maar de nieuwe bezorgers want de oudere garde met hogere lonen is meestal tewerk gesteld als sorteerders omdat zij de stad beter kennen.
TNT wil 11.000 werknemers ontslaan vanwege de hevige concurrentie op een krimpende postmarkt. Met de pakketjes zit de groei er nog wel in door de toenemende internetverkoop, maar voor de aloude postbode met een min of meer ambtelijke status vanwege de oude Postwet is het alleen maar kommer en kwel want zij zijn dankzij de privatisering veel te duur en moeten er grotendeels uit.
Ja, vooruitgang betekent bij de posterijen het  'opknippen' van de cao in deelcao's, ontslag en salariskrimp.

Voor de postbezorgers nieuwe stijl is er alleen een hongerloontje te verdienen omdat het deeltijdbanen zijn met veel lagere uurlonen. Dat is blijkbaar een gevolg van de vooruitgang, maar dat er ook nog eens gesold wordt met de rechten en plichten t.a.v. die postbezorgers nieuwe stijl is te gek voor woorden.
Werken loont niet meer, maar je moet wel vanwege de toenemende armoede. Het 'volk' stemt rechts terwijl de rijken zich verrijken en de werkende op de werkvloer steeds minder rond kan komen.
Snapt u het nog?
Ik niet?

Een postbode oude stijl.
(Bij de redactie bekend)

Redactie: Lees ook het
verhaal van postbezorger Jeroen Spaan en kijk op de website 'Redt de postbode'.

Archief
Terug naar vorige pagina