Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
20-03-2010  

Bestaat er nog realiteitszin bij CDA en PvdA?


De onderhandelaars van PvdA en CDA
 

Bestaat er nog enige realiteitszin bij het PVDA en CDA ?

De coalitie gaat als grote verliezers van 21 naar 13 zetels een minderheid, maar blijft na deze forse terechtwijzing door de kiezers, stug doorgaan met over hun gelijk te toeteren, willen zich nog steeds als winnaars blijven gedragen, en de macht tot de laatste snik verdedigen.
Er is een meerderheid tegen de plannen van het CDA en PVDA mogelijk, maar met moeite een meerderheid tegen de overige partijen te vormen.

Een gepaste nederigheid zou de PVDA en CDA sieren, en daarmee deze partijen wellicht open doen staan voor de nieuwe werkelijkheid, de kiezer immers heeft altijd gelijk.

Bij de kiezers zijn wat schoonheidsfoutjes te noemen, bij de SP, die zelf aangaf weinig te hebben laten zien in de afgelopen zittingsperiode, maar wel plannen te hebben voor een betere zichtbaarheid / aanwezigheid in de raad.

En D66 de partij die vlak voor de verkiezingen ineens handig bij de Voskamp presentatie van standpunt veranderde en wel over herbezinning wilde denken, kon nog meeliften op het succes van de landelijke partij.

Kennelijk was het allemaal veel te ingewikkeld en/of zijn er al veel kiezers de afgelopen jaren gedemotiveerd, in ieder geval er kwam maar 48% van de stemgerechtigden stemmen.

Vanaf het steeds dichterbij komende bekende vertrek van een veel te lang zittende wethouder van het CDA komen er steeds meer tegengestelde berichten in de media over vele onderwerpen, van Fortezza en het stadhuis, waar het burgerinitiatief werd omzeild, de grote gaten binnen de gemeente grenzen en zelfs het plan Voskamp wat niet de aandacht kreeg dat het verdiende en werd met slechte argumenten in een la opgeborgen.

Gegoochel met te bouwen woningaantallen in en rondom Almelo, een steeds kleiner Waterrijkje, op het Indië en Rossmark terrein van 620 woningen, rechts van het Eskerplein nog steeds 101 huurwoningen enz., de leegstand van gebouwen met noodzakelijke herbestemming woningbouw etc. Volgens de laatste aanduiding waren er nog minder dan 200 nieuwe woningen per jaar te bouwen. Hoe lang duurt het voor huidige gaten zijn weggewerkt?

Een bezinningsperiode lijkt mij zeker op zijn plaats,vanaf de oorspronkelijke plannen, al simultaan schakend op naar de 100.000 inwoners waren van het begin af aan onwerkelijk, te groots, te te enz.

De situatie in Nederland is inmiddels ook op meerdere fronten gewijzigd en maakt heroverweging van alle grootse plannen noodzakelijk.

Belangrijk is nog te vermelden, dat uit de vele onlangs uitgevoerde onderzoeken naar voren komt, dat er in onze stad een andere integere bestuurscultuur noodzakelijk is.

Indien een bescheidener opstelling van de PVDA en CDA mogelijk is, zou men blij moeten zijn met ieder een wethouder te mogen leveren, de heren van Marle en Schouten hebben laten zien deze taak prima te kunnen uitvoeren.

De winnaar VVD verdient het uiteraard om ook een wethouder te leveren.

De vierde wethouder kan voorgedragen worden door de 9 overige partijen en indien dit niet lukt door de VVD.

Er zijn wat voorstellen hiervoor aangedragen.

Indien dit niet met deze sobere invulling met de PVDA en het CDA lukt, dan moet het maar zonder deze 2 partijen er zijn nog 22 zetels over, die verantwoorde beslissingen kunnen nemen.

J. van Willigen

Archief
Terug naar vorige pagina