Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
19-03-2010  

Nieuwe tijden

 

En daar verschijnt het dan op het bordes van het stadhuis: de nieuwe ministersploeg. Hier moeten we het de komende jaren in Almelo mee doen. De meesten staan te glunderen van trots en hebben er zichtbaar zin in. Een goed teken. In de kantlijn lees je nog ergens dat er zelden zo veel vogels van verschillende pluimage in één college hebben plaatsgenomen: de democratie ten top. Lijkt me heel gunstig, want je kunt de zaken maar beter van zo veel mogelijk verschillende kanten bekijken. Net als deze week het fluitconcert van de vogels in alle hevigheid is losgebarsten, heeft ook in de raad elk vogeltje z’n eigen eigenwijze wijsje. Laat maar lekker babbelen met elkaar, want dan krijg je goede besluitvorming.
In Almelo was er weinig tot geen gezeur over meekijken in het hokje of met de hele familie achter één potlood. De raad is geïnstalleerd en men kan aan het werk.
Nieuwe heren, nieuwe wetten dus. Men kan direct aan de slag, want in Tubantia las ik het eerste verheugende nieuws. We gaan misschien even pas op de plaats maken en inventariseren. Er is een burgerinitiatief in het leven geroepen en deze groep mensen wil een aantal zaken opnieuw onder de loep nemen, waaronder het nieuwe stadhuis en andere grote bouwprojecten in de stad.
Een uitstekend initiatief, want laat alles eerst maar eens goed onderzocht worden, voordat we ons een financiële strop om de nek laten hangen.
Heel veel mensen hadden namelijk al lang het vermoeden dat de plannen van het vorige college op z’n zachtst gezegd nogal ambitieus waren. Het vermoeden bestond dat het niet helemaal reëel zou zijn. Ook hoorde je vaak dat de gemeenteraad niet naar de burgers luisterde.
Hier nu ligt een prima eerste kans voor het vers geïnstalleerde nieuwe college. Een bezinningsperiode van een half jaar waarin nog eens één en ander goed wordt berekend. Pas dan worden er knopen doorgehakt.
Die vijfhonderd handtekeningen zijn volgens oud gemeentesecretaris Snijder zo bij elkaar geschraapt. Dat geloof ik graag.
Echter heb ik nog één kanttekening. Het gaat om plannen die de binnenstad betreffen, maar ik mis een beetje de plannen voor het buitengebied. Geldt daarvoor niet hetzelfde, namelijk dat ook die plannen veel te ambitieus zijn geweest en dat ook hier bezinning past? Met name Waterrijk en uitbreiding industrieterrein Twente- Noord lijken mij plannetjes die opnieuw berekend mogen worden.
Hopelijk heeft men hier in de nieuwe raad oren naar. We zetten onze handtekening dikgedrukt en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina