Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
19-02-2010  

Boze droom ?


Marijke Hobo - Bussum
 

Een paar dagen geleden had ik een ietwat vreemde droom. Ik droomde dat we met z’n allen in een soort nieuwe ijstijd waren aanbeland en dat er geen wisseling van de seizoenen meer was. Het hele jaar door lag er sneeuw en de temperatuur kwam nooit meer boven de -5. De luchten waren altoos grijs, het landschap akelig stil en verlaten, wachtend op iets wat nooit meer zou komen: de lente.
Toch was ik, ondanks al die triestheid, nog een beetje blij ook, want nergens werd meer gebouwd. Men kreeg geen schop in de grond, zodat alle groene longen bleven bestaan, al werden ze nooit meer groen.
Gelukkig ontwaakte ik uit deze toch boze droom. Toen ik beneden kwam en door het raam naar buiten keek, zag ik dat de sneeuw weg was. Het dooide. Buiten gekomen hoorde ik de eerste merels reeds voorzichtig fluiten. M’n droom was ineens weggeblazen en dat is maar goed ook. Zoveel mensen kunnen er niet meer tegen. Wanneer je 70 jaar of ouder bent, heb je volgens sommigen het recht om er zelf een eind aan te maken, maar al die anderen moeten toch verder leven. Volgens de kranten is iedereen somber en wintermoe. We zijn humeurig, moe en chagrijnig en klagen over prikkelbaarheid, veel slapen en gewichtstoename.
Snel weg dus met die droom. De sneeuw is verdwenen en overdag zitten we qua temperatuur niet meer in de rode cijfers. De natuur was maandenlang onze vijand, maar wordt binnenkort onze beste vriend, wanneer we ons in het voorjaarszonnetje zullen koesteren.
Hoog tijd om ons op te warmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Erg belangrijk en misschien mogen we binnenkort zelfs wel een keer extra stemmen.
De opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen is vaak nogal laag, zodat men van alles probeert om de mensen naar de stembureaus te lokken. In Den Haag(laagste opkomst van Nederland) heeft men een stemtram en een stembus. Stemlokalen gaan reeds om twaalf uur ’s nachts open. In Almelo heb ik al een oude caravan gezien(CU) en D66 folderde in de bittere vrieskou. Ze doen je allemaal geloven dat jouw stem echt meetelt. Nou, dat hebben we bij de keuze van het nieuwe stadhuis wel weer gezien. Een wassen neus.
Op landelijk niveau wordt ons door het zandmannetje eveneens regelmatig zand in de ogen gestrooid. Met de inval in Irak, bijvoorbeeld. Ook de JSF wordt een fiasco, lees ik in de Spits. Het toestel wordt veel later dan gepland opgeleverd, wordt veel duurder dan verwacht en de kwaliteit is minder dan beoogd. Misschien verklaren dit soort “blunders van formaat” de soms lage opkomsten. Neemt niet weg dat het toch, of misschien juist wel daardoor, van belang is om te gaan stemmen.
Er zijn harde noten te kraken. We moeten alert zijn, bewust kiezen en dan natuurlijk vooral hopen dat de heren politici hun beloften zullen nakomen. Positief vertrouwend op hun eerlijkheid. Laten we een poging daartoe doen.

Anne Jan Teunis.

Archief
Terug naar vorige pagina