Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-02-2010  

Over gastcolumns en de vrijheid van meningsuiting

 

Eerder schreef ik op de site van de weekkrant.nl, waar overigens al maanden om onduidelijke reden niet meer ingelogd kan worden. Daarnaast schreef ik vrijwel dagelijks columns op de site van almelonieuws.nl. Zoals veelal gebruikelijk schreef ik vaak over misstanden die zich voordeden in ons land of in onze stad, dan wel over allerlei andere zaken die mij bezig hielden. Overigens had ik niet de verbeelding dat het schrijven van een column er ook maar iets aan zou veranderen. Ook kreeg ik maar sporadisch reacties op mijn berichten, waarom ik dan maar aanneem dat men er wel mee eens zal zijn geweest. Er van uitgaande dat het gezegde: "Wie zwijgt stemt toe" hierop wel toepasbaar was.
Opvallend was echter, dat sinds de oprichter van de site almelonieuws.nl Dick Dooren er de brui aan heeft gegeven, wellicht door de bemoeienis van de huidige eindredacteur Marcel Hubers, mijn columns vaak niet werden geplaatst. De enige reden die ik kan bedenken is dat ik niet de visie van Hubers uitdroeg. Wellicht vond hij mijn columns schadelijk voor de BBA, zijn pogen zich steviger 'te zetten' in de gemeenteraad bij de komende verkiezingen.
Ik concludeer dan ook dat de vrijheid van meningsuiting thans wordt beknot en almelonieuws.nl nu tot een partijsite van de BBA is getransformeerd. Ik besloot dan ook aan deze site geen tijd en moeite meer te besteden.

Vervolgens werd ik geattendeerd op de site van PVA, waarvan ik inmiddels weet dat deze nieuwe partij het ook niet eens is met zaken die in Almelo gebeurden en dacht daarom in een opgemaakt bed te belanden. Hoewel ik mij niet aan een enige politieke partij zou willen binden, zou ik wel graag vanuit de visie van een gewone Almelose burger mijn berichten kwijten.
Gezien mijn leeftijd en mijn geringe politieke kennis wil ik geen politiek bedrijven. Het lijkt mij dan ook beter dit aan de jongere generatie over te laten. Maar de PVA weigerde ook mijn column, wederom om de nogal kleinzielige reden dat het de partij wel eens zou kunnen schaden.
Voor mij dus wederom een zeperd. Hoewel de BBA en de PVA de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, meen ik dat je dat maar beter met een kilo zout moet nemen!
Als de lijsttrekker Harry de Olde leden oproept voor de gemeenteraad voor zijn partij met kennelijk liefst geringe politieke ervaring, want dat heeft hij voldoende vindt hij zelf, dan weet ik wel genoeg waar het bij de PVA op uit zal draaien. Met deze site en van deze partij heb ik het contact dan ook wijselijk verbroken.
Maar desalniettemin schrijf ik graag en zal mij op de site van de Geleraaf dan ook weer op korte termijn van mij laten horen met de column die door de PVA werd geweigerd te publiceren. Uiteraard met uw welnemen.

Met vriendelijke groet,

J. Koorn, Almelo

Naschrift redactie:
Deze protestbrief werd niet aan AlmeloNieuws.nl gezonden maar is ‘geript’van de Geleraaf.nl Beetje slap van de heer Koorn om de website waarop hij zijn ei altijd kwijt kon, nu overslaat met zijn protest dat kant nog wal raakt. Ten eerste is Dick Dooren nog steeds redactioneel actief en Marcel Hubers eveneens, evenals andere vrijwilligers met elk hun eigen politieke kleur of achtergrond. Dat er één partij zou worden voorgetrokken of geselecteerd wordt op de inzendingen is dan ook absolute nonsens.

Archief
Terug naar vorige pagina