Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-02-2010  

Kick-off debat tekenend voor Almelose politiek

 

Afgelopen donderdag was het eerste debat in de verkiezingsstrijd. Het moment voor de partijen om duidelijk te maken waar ze voor staan. Van de dertien partijen die op 3 maart 2010 op de stemlijst staan deden er elf mee. Dat is jammer, omdat er zo in het debat niet duidelijk wordt waar de partijen die niet meedoen zich hard voor zullen gaan maken.
Ik hoorde het commentaar ‘dat er partijen uitgesloten waren om mee te doen aan de debatten’. Nou, dat is dus niet het geval geweest. Zelf ben ik bij diverse vergaderingen van de ‘gezamenlijke partijen’ van Almelo geweest. Deze vergaderingen hebben als doel om verkiezingsactiviteiten als de debatten en verkiezingsmarkten gezamenlijk uit te voeren. De partijen die niet hebben meegedaan hebben hiervoor gekozen, ze zijn absoluut niet uitgesloten van deelname aan wat dan ook!
Wel begrijp ik na donderdag een stuk beter waarom ze niet hebben meegedaan. Met name de laatste ronden van de debatten, ‘het winnaarsdebat’, maakte veel duidelijk... De winnaars werden bepaald door applaus van de aanwezigen in het Polman Stadion. En laten nu juist die grote partijen veel leden hebben meegenomen… Zo krijgt de kleinere partij nooit een kans om te laten zien wat zij kan.
Maar genoeg geklaagd! De volgende debatten zullen plaatsvinden in het Hookhoes op 11 en 25 februari 2010. Ik hoop dat u als medebewoner van Almelo zich ook laat zien en horen. Dit is uw kans om die brandende vraag te stellen aan de mensen die het de komende vier jaren (weer) zullen uitmaken in Almelo. Tot dan!

Met vriendelijke groet,
Bianca Hofman

Archief
Terug naar vorige pagina