Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
25-01-2010  

Vriendjespolitiek

 

Graag zou ik willen reageren op het bericht van Martijn van 22e dezer.

Hij vraagt zich af of er nog eerlijkheid en integriteit etc. bestaat. Zelf zegt hij dat hij nog jong is en dat blijkt ook wel uit zijn voormeldde bericht.
Per abuis wellicht, reageert hij op een door mij ingezonden bericht, maar waarschijnlijk bedoeld hij een andere schrijver.
Wat hierbij opvalt is, dat hij als jongere al zo'n negatief maatschappelijke visie heeft en daar ben ik wel van geschrokken. Wellicht heeft hij zich e.e.a. laten aanpraten. Natuurlijk is er veel aan te merken op de maatschappij, maar het positieve moet je ook niet uitsluiten. Natuurlijk draait er veel om geld en de daarmee gepaard gaande vriendjespolitiek. Immers met geld en de juiste visie kun je iets van de grond krijgen.
Wat allerlei bouwsels in Almelo hebben gekost, of hoeveel subsidie er voor is ontvangen lijkt mij dat de gewone burger daarin niet is geïnteresseerd.
Wie het wel wil weten kan mogelijk bij de gemeente terecht. Wat hij hier mee zeggen wil is mij niet duidelijk, er wordt natuurlijk veel met subsidie gebouwd, wat is daar op tegen?

Vriendjespolitiek komt helaas in alle geledingen van de maatschappij voor.
Het is nu eenmaal een afkeurenswaardig maar onuitroeibaar fenomeen omdat het bij de mens is ingebakken. We zullen er mee moeten leven.
Ik zou Martijn willen adviseren meer in de positieve richting te kijken. Want hoeveel negativiteit de maatschappij ook kent, daar staat recht tegenover veel positiviteit. De gerealiseerde projecten zijn er een voorbeeld van. Maar ook ik hoop dat de weegschaal in evenwicht blijft.

Met vriendelijke groet,

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina