Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-01-2010  

Elektrisch rijden

 

Eens was er een boekhouder in Friesland die had uitgevonden, ja je geloofd het niet, dat auto's op water konden rijden! Dat dit verhaal serieus was te nemen bleek wel toen de boekhouder plotseling was verdwenen en waarschijnlijk was vermoord.
Tegelijkertijd waren al zijn voorstudies en tekeningen ook onvindbaar. Dit speelde naar ik meen even na de oorlog. Er is nooit meer iets van de man vernomen. Men verdacht de benzinemaatschappijen van de verdwijning, die natuurlijk een groot belang hadden dat de uitvinding niet in praktijk zou worden gebracht.

Zo ongeveer 65 jaar na dato is het wel even anders, er wordt druk geëxperimenteerd om auto's op zonne-energie te laten rijden dan wel op gewone elektriciteit. Een aantal, meestal bedrijfswagens, rijdt hier al op. Een probleem is er vooralsnog de geringe oplaadpunten, maar dat zal op termijn beslist worden opgelost. Maar het begin is er en dat is het belangrijkst. De verdachte benzinemaatschappijen hebben het dan wel lange tijd weten te voorkomen maar uiteindelijk hou je de vooruitgang niet tegen. Deze schone auto's die je in de toekomst waarschijnlijk gewoon thuis zult kunnen opladen is zeker een pluspunt voor een schoner milieu, maar voor het zover is zullen er nog wel enige hobbels moeten worden genomen.

Overigen zou water ook een belangrijk alternatief kunnen zijn. Elektriciteit moet nu eenmaal ook worden opgewekt en water hebben we genoeg. Een bijkomend voordeel is dat water sneller kan worden ingeladen en gevaar voor ontploffing is er niet naar mijn mening. Maar ik ben niet deskundig, ik laat slechts mijn gedachten hierover gaan. Ik ben er desalniettemin van overtuigd dat de toekomst nog veel in petto zal hebben op dit gebied. Wellicht rijden we straks wel op windenergie, want niets lijkt meer onmogelijk.

Met vriendelijke groet,

J. Koorn, Almelo

Over Waterstof:
Waterstofauto's veroveren de wereld

Waterstof geen duurzame oplossing

< De
Morgan Earo-8 Roadster op waterstof - topsmelheid 170 km per uur

Archief
Terug naar vorige pagina