Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
10-12-2009  

Plastic inzameling

 

Plastic inzameling is het zoveelste project dat gedoemd is te mislukken ten koste van de belastingbetaler. In plaats van het aanpakken van grote vervuilers zoals b.v. Unilever die elk jaar miljardenwinsten maakt en bovendien vrijwel geen winst- of vennootschapsbelasting afdraagt vanwege een uitzonderingspositie.
Zou men deze bedrijven dwingen milieuvriendelijke verpakkingen te gebruiken zou het probleem opgelost zijn zonder er tientallen miljoenen belastinggeld te gebruiken. Helaas is het voor gemeente en overheid gemakkelijker de burger te belasten. De vervuiler betaald?
De grote initiator achter dit geheel heeft ook een gezicht gekregen in de persoon van wethouder B. Kuipers. Onder het mom van milieu wordt nu dus weer een nieuwe organisatie opgetuigd. We gaan immers enorme hoeveelheden grondstoffen en CO2 besparen door hergebruik van deze materialen. Maar is dat ook zo?

Het optuigen van een nieuwe organisatie kost naast menselijke inspanningen ook veel materiaal en energie in de vorm van aanleg van containerplaatsen, fabricage van de containers, het vervoeren het afval naar en opslag in de nieuw gebouwde opslagplaatsen enz.

Wat dit onze Gemeente uiteindelijk kost aan financiële middelen wordt wijselijk in het midden gelaten. Wanneer wordt de MER (milieu effect rapportage) van dit plan openbaar? Dat er van de fouten die in het verleden bij onze buren Duitsland zijn gemaakt niets wordt geleerd is symptomatisch voor een bestuur dat niet verder wil kijken als haar neus lang is. We moeten en we willen koste wat het koste het wiel opnieuw uitvinden. De burger betaalt toch wel goedschiks of kwaadschiks voor politieke speeltjes.

Alberto Kampman

Archief
Terug naar vorige pagina