Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
30-11-2009  

Verleden en Heden

 

Lang geleden, het was nog net niet in de prehistorie, was ik een jonge, frisse verschijning met lange blonde haren. Als jonge Boerenpartij aanhanger stroopte ik zo'n beetje alle bijeenkomsten af op zoek naar mijn grote voorbeeld Hendrik Koekoek om te luisteren naar zijn vlammende en opzwepende toespraken. Na afloop was het een traditie om met vrienden nog eventjes rond te dwalen in de levendige straten, aten een vettig patatje friet of een verlebt broodje met beleg. We voelden ons sterk en onoverwinnelijk. Soms sliepen we in de auto en toen we opstonden voelden we ons iets minder sterk. Ach, jullie weten hoe het er toen aan toe ging. Je was twintig had niet zo veel geld, je friste je wat op in een café, dronk een bakje koffie en alweer een broodje, en blikten eens rond in de wereld.

Nu, jaren later, ja ik ben nog steeds dezelfde persoon die wel zijn lange haren verloor maar niet zijn streken, kijk ik terug. Geld en macht is nog steeds belangrijker dan het welzijn van ons volk, de totale afbraak van ons sociale stelsel, de vreemdelingen politiek, en wat mij het meest ergert is dat er nog steeds verpleegtehuizen zijn waar onze hulpbehoevende ouderen die hun leven lang hard hebben gewerkt worden opgesloten in een kamertje van vier, net genoeg ruimte om zich om te draaien. Al jarenlang is men bezig met de wet op privacy en is het slecht gesteld met de hygiëne van de bewoners en de werkdruk van het personeel te hoog. Het management heeft het te druk met vergaderen, uitzetten van beleidsvisies en budgettering. Bewoners worden cliënten genoemd. Wat er precies leeft onder de bewoners, familie- en verzorgenden is voor de managers niet interessant want aan het einde van de maand strijken deze interim, cluster en afdeling chefs een salaris op waarop zelfs Balkenende jaloers kan zijn. Op schandalige en haast criminele wijze blijft men maar met geld smijten ten koste van deze mensen.
Hebben onze politici zelf geen ouders..???

Wanneer wordt het liedje.......heb eerbied voor grijze haren nu eens werkelijkheid...???
Niet door het verkopen van leugens van politici die onlangs nog verklaarden dat ze het signaal van de burger hebben begrepen......

Er zijn momenten dat het me allemaal een beetje te moe word..., dan denk ik....ik ben er al zo lang mee bezig. En toch zweer ik het steeds opnieuw, ik geef niet op.

Harry de Olde.

Archief
Terug naar vorige pagina