Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-11-2009  

Nog meer partijen in de Almelose raad?

 

ALMELO – Dat het ‘rommelt’ in het vaderlandse politieke spectrum is duidelijk. Aan de ene kant de opkomst van Wilders wiens ‘partij’ helemaal geen partij genoemd kan worden omdat men geen ‘lid’ kan worden zonder de instemming van de ‘grote meester’ zelf. De ‘aanhang’ van Wilders kan net zoals voorheen bij de LPF een samenraapsel van ‘arrivés en ‘mislukkelingen’ worden genoemd. De eerste groep wil niet delen met mensen die het slechter hebben en juist die laatste geven de schuld aan alles en iedereen en samen aan hen die ooit onze landsgrenzen overstaken. In zoverre herhaald zich de geschiedenis uit de jaren ’30 van de vorige eeuw alleen mag je het nu nog niet hetzelfde noemen.

Voor Almelo geldt de politieke onrust nog eens temeer door de uitzending van Zembla over de Almelose bestuurscultuur en de voortgaande onrust rondom het vergunningenbeleid van de gemeente. Menig burger geeft het college er op de diverse internetfora van langs en soms zelfs onbetaamd.
Het Almelose college van B&W – gedekt door CDA en PvdA – geeft blijk daar niets van te snappen of te willen snappen en gaat onverdroten voort in houding en gedrag daarbij steunend op een voorlichtingsapparaat dat ook de weg kwijt is en steeds meer verhullende berichten produceert en de wereld in slingert i.p.v. openheid te prediken. Nee, dit bestuur snapt werkelijk niets van verantwoording afleggen in openheid. Het gaat nog liever ten onder door rechtszaken aan te kondigen tegen diegenen die de in hun ogen ‘verkeerde boodschap’ uitdragen.

Tien fracties telt de gemeenteraad nu en dat kunnen er na de gemeenteraadverkiezing in maart nog wel eens meer worden. Zo gaat Trots op Nederland van Rita Verdonk meedoen, roert zich voorzichtig OPA – Onafhankelijke Partij Almelo – en blijft het rond BBA – Burger Belangen Almelo – wel stil, maar niemand weet of deze ‘luis in de pels’ van voorgaande raadsperiodes niet opnieuw is aangemeld voor de sluitingsdatum of dat andere groeperingen zich nog melden. Zo schijnt er bij ‘Dolle Pret’…

Zeker lijkt het, dat vooral de PvdA onder druk staat en in Almelo ook het CDA geen ‘vlekkeloos blazoen’ heeft als men naar de schrijfsels van de criticasters kijkt. In Enschede – waar de emoties toch minder zijn dan in de Aastad – blijkt uit een peiling dat het CDA één derde verliest en de PvdA zelfs wordt gehalveerd. Wat moet de uitkomst in Almelo dan wel niet worden?

Bij het CDA heeft één wethouder zichzelf al vroegtijdig geloosd toen zich een gouden kans voor deed en is het vertrek van de ander al aangekondigd. In plaats van rustig zijn tijd uit te dienen gaat deze echter onverdroten voort met een megaplan als Almelo Nouveau terwijl de gehele middenstand zich tegen keert en de raad hem al twee keer retour heeft gestuurd. Bij de PvdA heeft één wethouder aangekondigd te stoppen maar de andere twee, die eveneens altijd een collegiaal bestuur voorstonden, doen alsof er niets is gebeurd, daarbij ondersteund door een fractievoorzitter die eveneens te kennen heeft gegeven dat hij op het pluche wil plaatsnemen.
Het finale antwoord is op 3 maart 2010 aan de burgers!

Redactie

Archief
Terug naar vorige pagina