Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-11-2009  

Aanval afgeslagen

 

Vanuit de contreien van het Polman stadion bereiken ons de laatste maanden enkel positieve geluiden. Sinds Gertjan Verbeek er de scepter zwaait, is er heel veel ten goede veranderd. De punten stromen binnen, eerst veel in uitwedstrijden, maar sinds afgelopen weekend weten we dat de toppers hier in Almelo ook gewoon afgedroogd worden met goed voetbal. Niets dan lof. Er staat een solide organisatie in alle geledingen en financieel gezien zit het snor. Men kreeg vorige week zelfs het zoveelste compliment: Heracles Almelo is een voorbeeld voor heel veel Betaald Voetbal Organisaties die hun financiële zaakjes niet op orde hebben. Hier is alles oké en menigmaal: “Petje af.”
Als supporter van deze mooie club ben ik uiteraard zeer content met het verloop van deze competitie tot nu toe. Wat me als natuurliefhebber wel een beetje verontrustte, was het plan voor dat nieuwe stadion. In stilte hoopte ik al die tijd dat het op de huidige locatie kon of in elk geval vlak bij. Ik snap dat een club verder moet om te kunnen overleven en dat daarbij een nieuw, groter stadion hoort. De club wil stap voor stap groeien en daar past een geleidelijke uitbreiding van het stadion tot zo’n 15.000 plaatsen prima bij. Verstandige besluiten. Het hoofd er bij en geen gekke dingen doen.
Opgelucht las ik in Tubantia dat Heracles het stadion voor de nieuwbouw niet wil gaan draaien, maar nieuw wil bouwen op de achterste twee velden van ON. Hierdoor zal de Westelijke Groene Long niet worden aangetast en dat is zeer goed nieuws.
Voetbal is een volkssport en hoort dus dicht bij het volk. De velden van ON verplaatsen naar de Westelijke Groene Long is ook niet verstandig, want dan moeten hele schares jongetjes ’s avonds met rokende auto’s gebracht en gehaald worden.
Wel verstandig is het om de huidige locatie van het Polman iets te verplaatsen en alles in dezelfde hoek te houden. Gebruik gewoon de beschikbare ruimte en tast het buitengebied zo min mogelijk aan. We hebben het al zo vaak over dat “gat van Almelo” gehad!
Een traditionele club moet eigenlijk op dezelfde locatie blijven spelen. (Daarbij denk ik even aan bijvoorbeeld Liverpool.) Dit kan niet altijd, maar een club met zo’n rijke historie hoort eigenlijk altijd in hetzelfde stadion te spelen. In het Polman is tenslotte ook al heel wat gebeurd, met name de laatste jaren. Denk aan het kampioenschap en de prachtige, gewonnen wedstrijden tegen topclubs. Niet te vergeten de halve finale van de beker tegen Roda JC.
We horen het bij elke thuiswedstrijd: “Omgeven door water en groen. Oh, mooi Almelo…….” Nu, laat het dan ook zo blijven. Geen vervuiling in het buitengebied. Lekker bouwen op de huidige locatie.
Kinderen van tien leren topografie van Overijssel. Ongeveer 25 plaatsen en steden. Wanneer de groene ruimtes in het huidige tempo blijven verdwijnen leren hun kinderen in de toekomst nog maar zo’n zes plaatsen. De rest zit aan elkaar vastgeklit.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina