Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
05-11-2009  

Het politieke leven van Harry de Olde

 

Al mijn hele leven ben ik opgekomen voor de gewone man/vrouw. In mijn prille jeugd zag ik op tv hoe tijdens de Boerenopstand in Hollandscheveld boerengezinnen met traangas uit hun boerderijen werden gejaagd. Dat was het begin van mijn politieke carriére, ik sloot mij aan bij de Boerenpartij omdat ik dat onrecht niet kon aanzien. Door onderling gekibbel viel de Boerenpartij uiteen in drie fracties waaronder Binding Rechts die vrij sterk was in het oosten van het land. De leider van de partij boer Harmsen werd wethouder in de gemeente Apeldoorn. Ik zag mijn kans schoon mede door zijn succes het in Almelo te proberen maar door allerlei tegenwerkingen van links is het mij niet gelukt om een zetel te bemachtigen in de raad.
Bij de oprichting van de Centrumpartij door Drs. Henry Brookman, docent geschiedenis en natuurwetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam presenteerde hij de partij als niet links en niet rechts, maar voor behoud van eigen cultuur en goed voor het milieu.... Ik ben daar een tijdje lid van geweest maar mede doordat zich allerlei radicaal volk aansloot, de partij ook weer snel verlaten.
Dat deed mij geen goed en ik was vast besloten er mee te stoppen, maar ineens diende zich daar een partij aan waar ik me echt 100 % in kon vinden.
De LPF van Pim Fortuyn, ik ben daar direct lid van geworden en een bestuursfunctie daarin gehad, maar toen Pim werd vermoord ging het fout...ook hier in Twente werd er ruzie gemaakt onderling.
Omdat ik toch iets met Almelo wilde en omdat deze partij mee wilde doen met de raadsverkiezingen heb ik me aangesloten bij Nieuw Rechts waarvan de leider goed bevriend was geweest met Pim Fortuyn. Hij was de rechterhand van Pim In Leefbaar Rotterdam.
De verkiezingen waren een roerige tijd voor mij, we werden constant op de hielen gezeten door de AFA , een exstreem-linkse club die bang waren dat we een zetel zouden halen. Bijna was het ons gelukt want we kwamen maar 35 stemmen te kort voor een zetel ondanks een hele goede campagne die werd gevoerd.

Mijn verleden achtervolgd me, ben daar weer eens achtergekomen doordat ik hier in Almelo mee wilde doen aan de verkiezingen met een stel goede en kundige mensen die Almelo weer op de kaart wilden zetten als een stad om Trots op te zijn. Dat "DOM" links nu alweer een heksenjacht is begonnen om te proberen onze opmars te stuiten blijkt dat ze van het verleden niets maar dan ook niets geleerd te hebben. Ik wens TON veel succes.

Harry de Olde

Archief
Terug naar vorige pagina