Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
31-10-2009  

Pro Almelo wil stadsimago oppoetsen

 

ALMELO - De recente uitzendingen van Zembla en De Wereld Draait Door zijn voor de stichting Pro Almelo aanleiding weer actief te worden. „We zullen in actie moeten komen om de imagoschade te herstellen die beide programma’s onnodig hebben toegebracht”, zegt voorzitter Harry Bijker van Pro Almelo in TC Tubantia.
Wij kennen Harry als een aimabele man, maar als men de reacties leest onder het artikel in TC Tubantia kan hij beter eerst met een veegmachine door het stadhuis toeren vrezen wij.

Chef stadsredactie Leo van Raay van TC Tubantia schrijft wekelijks een column. In zijn column van vandaag schrijft hij o.a. “Het is alsof de VARA er een genoegen aan beleeft de smeulende volkswoede in Almelo op te stoken.” Van Raay heeft het dan over de ZEMBLA-uitzending van vorig jaar gevolgd door Pauw & Witteman en de herhaling van ZEMBLA van afgelopen zondag gevolgd door De Wereld Draait Door.
Van Raay zegt verder; “Het is dat ik niet zo snel geloof in complottheorieën, maar je zou er haast wat van gaan denken dat de nieuwe voorzitter van de VARA, Cees Korvinus, tevens de advocaat was van Ahmet O.”

Gemakshalve gaat van Raay er aan voorbij dat Korvinus 1 oktober jl. is begonnen als voorzitter van de VARA en dat op 30 maart jl, werd bekend gemaakt dat Korvinus zou worden voorgedragen. Dat is ruim vijf maanden na de eerste uitzending van ZEMBLA en de uitzending van Pauw & Witteman. Bovendien was toen ene Jan Heijn Kuijpers de advocaat van Ahmet O. 

En naast die column een bijna paginagroot artikel over de heer van Diermen, die al twintig jaar probeert een bouwvergunning te krijgen voor een autoshowroom op een lap grond van 4000m2 in het Bellavistagebied. Telkens blokkeerde de gemeente dit plan met voorbereidingsbesluiten omdat de gemeente bezig zou zijn met een ontwikkelingsplan. Nu na twintig jaar zegt wethouder Kuiper; "Dit mogen we die ondernemer niet langer aandoen. Van Diermen krijgt onze medewerking, ondanks dat voorbereidingsbesluit." 

De gemeente heeft ook nu nog steeds geen concreet plan en van Diermen? Die is inmiddels 74 jaar!

Redactie AlmeloNieuws

Lees het verkorte 
artikel over van Diermen op de website van TC Tubantia en de reactie van wethouder Kuiper. Of dit bericht in het AW.
Zou Harrie Bijker van Pro Almelo nog zin hebben in die poging tot imagoverbetering?

 

Archief
Terug naar vorige pagina