Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
26-09-2009  

Criteria waaraan een burgemeester moet voldoen

 

Hoewel wij niet een burgemeester kunnen kiezen en waarom ook. Is een burger instaat om een nieuwe stadsbestuurder te kiezen? Dat vraag ik mij af, of eigenlijk weet ik het wel. De heer Knip kwam ook uit het niets, wellicht was hij bij ingewijden bekend maar ik kende hem niet. Pas bij de uitoefening van de functie wordt het duidelijk welk vlees je in de kuip hebt. De tijdelijke burgemeester staat als een goede bekend, maar dat moet je dan uit de media halen. De burgers kunnen dit niet beoordelen op grond van eigen ervaringen. Dat blijkt ook uit de enquête, aan welke criteria hij of zij zou moeten voldoen.

Er is zoveel geopperd dat ik meen dat we er een moeten maken, want niemand heeft zoveel kwaliteiten. Iemand opperde: "Hij zou zich meer moeten laten zien op de fiets".
Een goede burgemeester heeft dacht ik wel meer te doen dan op gezette tijden door de stad te fietsen. Bovendien staan ze zo vaak in de krant dat iedereen hem of haar wel zal kennen. Daarvoor hoeft hij/zij niet te gaan fietsen.

Een burgermeester die aan alle genoemde kwaliteiten zou moeten voldoen moet nog geboren worden, maar die wordt niet geboren. Die moet zoals ik al zei worden gemaakt.
Wat dacht u van een robot? Met veel verschillende printplaten die er dan ingestopt kunnen worden afhankelijk van de op te lossen problematiek in de stad.
Dat zou een aardige oplossing zijn en geen ander die het beter doet.

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina