Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
10-09-2009  

Versleten straten?


Naschrift redactie:
De gemeente Almelo trok in het voorjaar van 2009 een bedrag 150.000 euro uit om de vorstschade aan de wegen te herstellen. Op meerdere locaties zijn reparaties uitgevoerd, waar enkele weken later de 'vulling' al weer was stuk gereden en ook zijn meerdere gaten nooit gerepareerd.
Gebrek aan inventarisatie van de schade en gebrek aan contrĂ´le op de uitvoering zou de conclusie kunnen zijn.
 

Heeft iemand wel eens opgemerkt dat de gemeente Almelo veel versleten straten heeft? Kennelijk valt dit niet zo erg op omdat men er veelal met de auto gehaast over rijdt. Mogelijk wat laat naar het werk gaat of op weg naar de volgende afspraak. Maar ga je bijvoorbeeld met de fiets dan heb je over het algemeen meer aandacht voor je omgeving. Je bent dan steeds bezig met het ontwijken van allerlei gaten en spleten in het wegdek, dat al heel lang op onderhoud wacht.
Ik zie moeders met hun kroost, nog niet zo lang geleerd om in ballans te blijven, grote moeite hebben de kinderen de gaten en spleten te doen omzeilen. Kom je met het wiel van zo'n kinderfietsje in een spleet dan heeft moeder handen te kort en het kind gaat op zijn minst met gehavende knieën naar school.

Nu kan ik de betreffende straten en ook pleinen gaan opsommen, maar dan zal de schrijfruimte er voor te kort zijn. Maar geloof me het is heel erg. Het is al net als met de verkeersborden er wordt totaal geen aandacht aan besteed.
Natuurlijk wordt en werd er wel over geklets in de raad, maar daar blijft het dan ook bij. Eén stuk is prachtig geplaveid bijvoorbeeld de Nijreessingel, echt een verademing om hierover te rijden. Natuurlijk niet met de fiets, maar desalniettemin.
Een stuk Ootmarsumsestraat voorlangs het voormalige Cafe-Restaurant De Mooie Vrouw, net klaar of toch nog niet? Maar wel mooi!
Ooit zei eens iemand: "Goede wijn behoeft geen krans". Dus dat hoeft niet steeds benadrukt te worden. Je kunt het dan beter hebben over zaken die verbeterd moeten worden. Wellicht volgend jaar als 'het nieuwe bloed' het stadsbestuur heeft verrijkt?
Of blijft het allemaal bij het oude. Wat deze kwestie betreft zie ik de toekomst wel met enig wantrouwen tegemoet. Want steeds had men wel veel aandacht voor grotere projecten die geheel of deels werden gefinancierd door de EU.
Maar al het andere blijft liggen, een stad heeft nu eenmaal zijn onderhoud nodig.

Dus gemeenteraad, een goede raad... "Er án met de schôppe! "

Met vriendelijke groet overigens,

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina