Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-09-2009  

Het woud van verkeersborden!

 

Is het u wel eens opgevallen hoeveel verkeersborden er overal staan ?
Er staan er inderdaad zoveel dat je de betekenis ontgaat als je er in de auto voorbij rijdt. Het probleem is waarschijnlijk dat elke weg, fiets-of wandelpaadje kennelijk moet worden benoemd. Zelfs een hondenpoepveldje is voorzien van een bordje. En dan heb ik alleen nog maar over de aanduidingen. Dan zijn er mijns inziens nog meer overbodige borden b.v. een waarschuwing dat er een bocht aankomt, alsof je dat anders niet zou opmerken.

Een fietspad is om te fietsen en voetpad om op te lopen, niet andersom.
Mocht je blind zijn voor de bocht naar links of rechts, dan zie je immers ook het bord niet. Bij de naamborden die de bebouwde kom aangeven zijn de borden 50 KM inmiddels weggehaald, maar dat is dan ook het enige en dat scheelt nog niet eens de bekende 'slok op een borrel'.

<< Als u nu eens gaat letten op die hoeveelheid borden in onze gemeente, dan ziet u ook in welke erbarmelijke omstandigheden deze verkeren. Bij mijn waarneming staan er zeker 80% scheef, zitten verkreukeld of verdraaid aan de paal, of zijn door weersinvloeden zodanig verkleurd dat ze niet meer zijn te herkennen. <<

Na vele en nog eens vele meldingen aan de gemeente met de aanduidingen waar ze staan, meestal met foto's er bij en dit gedurende zo'n 2.5 jaar, zijn er naar schatting zo'n stuk of tien hersteld. De overige duizenden staan er nog net zo belabberd bij als jaren geleden.

Ik ben dan ook maar opgehouden dit nog te melden, want je schreeuwt tegen dovemansoren.

Maar wellicht helpt het dat ik de lezer hierop attendeer. Wie weet leest ook een hiervoor verantwoordelijke dit bericht, of hij valt er bij in slaap en is het bij ontwaken weer vergeten!

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina