Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
07-09-2009  

De pensioenleeftijd optrekken?


Utah Phillips, singer/songwriter die zijn leven lang streed voor sociale gerechtigheid.
 

Er is lang over gediscussieerd, dan weer verworpen maar nu steekt het toch weer de kop op om de AOW leeftijd op te trekken naar 67 jaar. Zo'n moeizame discussie bewijst wel dat er veel tegenstanders zijn voor dit plan en terecht lijkt mij.

Ik kan mij voorstellen dat de AOW anders onbetaalbaar wordt in de toekomst, maar of dit ' lapje voor het bloeden' nu de oplossing is waag ik ook ten sterkste te betwijfelen. En daar hoef je echt niet hooggeschoold voor zijn.

Veel werknemers maakten gebruik van de VUT in het verleden en waarschijnlijk om verschillende redenen. Velen zullen hebben gedacht, na vele jaren hard werken en min of meer opgebrand, of ze hun pensioen wel in goede gezondheid zouden halen. Het aantal dat wel langer wil en kan doorwerken lijkt mij vrij miniem.
Zeker in de zware beroepen, die toch door de meeste aantallen wordt uitgeoefend, hebben de 65 jaar niet in goede gezondheid gehaald en zullen dat ook in de toekomst niet doen. Zij kwamen en komen eerst in de WAO terecht en sommigen haalden zelfs in deze positie het pensioen niet.
Het overschotje dat dan wel kan of bereid is nog 2 jaar langer te werken moet dan de AOW- regeling redden? Dat dan ook nog eens in fases zou worden ingevoerd. Het plan lijkt mij te gek voor woorden om echt serieus te nemen.

Nu kan je gemakkelijk overal kritiek op hebben zonder ook maar met een oplossing te komen. Maar ik zit niet in de politiek en daarom zullen mijn oplossingen er niet toe doen. Vanuit mijn positie zal er ook niet naar worden geluisterd ook niet naar deze oprechte kritiek. Het kabinet heeft weer eens uren, dagen of maanden veel tijd kunnen steken in iets onbenulligs en anders had ze wel weer een kandidaat gevonden die iets over de schreef is gegaan, iets in de media zou hebben beweerd etc.
Hierin wordt te veel tijd en geld gestoken dat anders gebruikt zou kunnen worden, bijvoorbeeld voor het betaalbaar houden voor de AOW ?

Men zou ook de lonen kunnen doen stijgen en daarmee ook de AOW-premie.
Het zal er toch een keer van moeten komen.
Maar wie ben ik ! 't Zijn ook maar een paar losse ideeën zo uit de mouw.
Ik heb er nog wel een paar maar die zal ik u onthouden om niet in de langdradigheid
van het kabinet te vervallen.

J. Koorn, Almelo

< Meer over Utah Phillips

Archief
Terug naar vorige pagina