Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-09-2009  

Politieke aardverschuiving op komst


De 'roetsj' van het college symbolisch in beeld.
Voorgrond wethouder Bert Kuiper en links wethouder Anthon Sjoers tijdens opening van de kermis in 2007 een jaar voordat de publicitaire 'ellende' van Zembla, Pauw & Witteman en RTV Oost losbrak.

Archieffoto
 

Praktisch het gehele college verdwijnt volgend jaar. Almelo heeft tijdens deze raadsperiode de nodige schade opgelopen, beter gezegd, de Almelose politiek is Total loss. Als je het vertrouwen van de burger misbruikt kun je als politicus maar één ding doen, opstappen. De Almelose burger wantrouwt iedere politicus die zijn/haar mond open doet. Om dit vertrouwen terug te winnen zal de politiek een diepe buiging moeten maken om het vertrouwen terug te winnen. Daar zal tijd voor nodig zijn maar tijd heelt alle wonden, ook in Almelo. Nieuwe mensen, nieuwe kansen. Maar het zal moeilijk worden mensen te vinden om in de raad te gaan zitten puin ruimen.

De meeste raadsleden zullen zich ook over hun positie moeten beraden, zij zaten erbij en keken er naar. De oppositie heeft geen enkele kans gehad de afgelopen jaren om het tij te keren. Alles werd dichtgetimmerd door de coalitie, resultaat kennen we intussen maar al te goed. Deze raadsleden zullen ook hun geloofwaardigheid niet terug krijgen door zich opnieuw beschikbaar te stellen. Hun ja en amen zal door de kiezer niet worden vergeten. Sterker nog, ze zullen hun partij verlies berokkenen. Almelo werd geregeerd door het college met hulp van Kozijn(PvdA) en Slettenhaar(CDA). De rest van beide partijen keken toe en stemden overal mee in. Fractievoorzitter Kozijn heeft intussen begrepen ongeloofwaardig te zijn, hij stapt ook op. Nu fractieleider Slettenhaar van het CDA nog.

Almelo heeft veel schade opgelopen, niet alleen in onze mooie stad maar ook landelijk. De luchtfietserij van dit college kan wel eens zorgen voor een financieel te kort. Ook de toestand rondom de gijzelingzaak zal wethouders hebben doen besluiten zich niet herkiesbaar te stellen. Hun opvolgers moeten dan maar puinruimen zullen ze wel denken. De mensen die ergens een vergunning voor nodig hadden hebben het niet altijd gemakkelijk gehad bij dit college. Vraag het Hennie ter Avest maar van Dolle Pret. Respect voor haar dat ze op het afscheid van burgemeester Knip aanwezig was. Misschien is het een zegen voor de horeca dat dit college verdwijnt. Maar vooral voor ons als burger van Almelo.
 

Politiekje (bij redactie bekend)
 

Archief
Terug naar vorige pagina