Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-09-2009  

Te smalle fietspaden


Fietspad langs rechterzijde kanaal Almelo - Nordhorn in de richting van De Pook. foto: J. Koorn
 

Om nog even bij fietspaden te blijven. Bij herhaling heb ik de gemeente geattendeerd op het zeer onprettige fietspad ter rechterzijde van de Loolee in de richting van De Pook. Inmiddels heb ik de gemeente hierop nogmaals gewezen.

Het eerste gedeelte was aanvankelijk geasfalteerd en had forse wortelopslag waardoor je flink doorelkaar werd geschud. Voorts mondde het fietspad uit op een zeer smal stuk, het langste traject tot aan De Pook. Eergisteren fietste ik weer over dit fietspad en was blij verrast dat de wortelopslag was verdwenen en er grit was opgebracht. Prima fietsen dacht ik voldaan. Had mijn attentie aan de gemeente toch zin gehad.
Helaas hield dit prachtige herstel op in het verlengde van dit pad dat overging in het, overigens al tientallen jaren bestaande, zeer smal pad tot aan De Pook. Zoals ik de gemeente meldde, was dit simpel te verbreden en ook van grit te voorzien. Mijns inziens zou dit de wereld niet kosten.

Toen ik verder fietste kwam in een wat ouder echtpaar tegen op dit toch, wellicht relatief, druk befietste pad de berm inschoot om mij te laten passeren. Van de gelegenheid gebruik makend knoopte ik een praatje aan over de engte van dit traject. Natuurlijk waren zij het roerend met mij eens. Bij het vervolgen van hun weg wensten zij mij veel succes met mijn streven voor verbetering.

Nu meen ik mij te herinneren dat enige jaren geleden er plannen waren om Twente of de gehele provincie fietsvriendelijker te maken door het aanleggen van mooie fietspaden, naar voorbeeld van de provincie Drente. Een ieder die in Drente wel eens heeft gefietst weet dat het daar goed is gelukt. Prachtige fietspaden door een mooie omgeving. Zoals gezegd is het alweer jaren is geleden dat die plannen bestonden maar is er niet veel gerealiseerd.

Gezien het onderhavige fietspad onder de Molenvenroute valt zou je toch denken dat het wat krachtdadiger zou worden aangepakt en de route niet alleen maar versieren met richtingsbordjes en mooie plattegronden voor de fietsers.

In iedergeval hoop ik dat de verbetering van het eerste deel van dit fietspad een begin is van de aanleg van mooie fietspaden, al duurt e.e.a. wel erg lang. Ik hoop ook dat ik er nog van zal kunnen profiteren, want mijn leven is ook niet oneindig.
Ik heb de gemeente er nogmaals met bijgevoegde foto op geattendeerd en meer kan ik ook niet doen.
Afwachten dus.

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina