Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
30-08-2009  

Het handhaven van massale bijeenkomsten

 

Diverse massale bijeenkomsten zouden uit den boze moeten zijn. Wanneer er verwacht word dat er rellen zouden kunnen uitbreken, gebeurd dat meestal ook wel. Ondanks dat soms in de media nadien word beweerd dat het zonder al te veel ongeregeldheden zou zijn verlopen. Dat de politie dan toch wel in actie heeft moeten komen en er toch nog, wellicht relatief, groot aantal relschoppers zijn opgepakt. Wordt kennelijk dan gebagatelliseerd.

Waar al die agressie wegkomt tegenwoordig daar zou ik nog een zeer lang verhaal over kunnen schrijven, maar ik zou me willen beperken tot de actualiteit. Een actualiteit overigens die al tientallen jaren heerst.

Het is toch van de gekke wat politiemensen moeten doorstaan b.v. bij de handhaving van de orde bij het strandfeest bij Hoek van Holland waarbij zelfs een jonge man is gedood. Voetbalwedstrijden, waar je liever maar niet meer heengaat door te verwachten rellen. Dit is groot nieuws en het word dan ook breed uitgemeten in de media.
Men zou zich kunnen afvragen of de geldverslindende beveiligingsmaatregelen dat jaarlijks nodig is opweegt tegen het vermaak voor de mensen die deze bijeenkomsten bezoeken. Ook te bedenken is dat er nooit afdoende maatregelen zijn gevonden om er nu eens grondig een einde te maken aan de ongeregeldheden.

Laat Nederland nu eens het voortouw nemen en een voorbeeld zijn voor het buitenland. Nederland staat allang bekend als het op een softe aanpak gaat van van alles en nogwat. Verbiedt simpelweg deze enorme bijeenkomsten. Breek de voetbalstadions af en zet een hoog hek om het veld, laat wedstrijden spelen zonder publiek.
Dwing de voetbalsupporter voor de T.V. Clubs kunnen verdienen aan de uitzendrechten op T.V. Uiteraard niet zoveel als nu gebruikelijk, maar ze hoeven dan ook geen miljoenen te spenderen voor aankoop van spelers. Deze mensenhandel word dan tevens gestopt. Een topvoetballer mag mijns inziens best goed verdienen zelfs zeer veel, want het is zwaar en hard werken. Maar moet het echt in de miljoenen lopen.

Maar als er iets moet veranderen waar geld verdiend wordt dan gebeurd er gewoon niets. De miljoenen voor de beveiliging is 'slechts' gemeenschapsgeld, waar maal je om. Net als de drugshandel dat men nooit meer zal kunnen uitbannen, er wordt te veel geld mee verdiend. Maar dat is een ander verhaal, wellicht kom ik daar een volgende keer op terug.

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina