Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
26-08-2009  

Stadsbestuur: Oud bloed er uit, nieuw bloed er in

 

Ja hoe bestaat het, de burgemeester en een aantal wethouders geven de pijp aan maarten. Zou dit te maken kunnen hebben met gemeentlijke vergunningenbeleid en de bijbehorende sores ? Natuurlijk niet. Die gedachte kwam alleen maar vrij bij mij binnen.
In iedergeval was het opvallend hoe schichtig en pinnig ze regeerden op vragen van journalisten in het geval van het gijzelingsdrama, dat ook op TV-Oost is uitgezonden. Nu hadden ze even geen tijd gehad om smoezen te bedenken. 'Je voorbereiden' heet dat. Dat de heer Sjoers na 20 jaar ook de achterbroek aantrekt is wel frappant nu zijn baas ook is vertrokken. Ze konden het wel goed vinden zo leek het mij. Vooral als er listen en lagen worden bedacht in het Gemeentehuis. Dat hoef ik niet te bewijzen omdat het een voldongen feit is en een publiek geheim.

Wilt u toch enige voorbeelden ?

Destijds was Sjoers woonachtig aan de Tijhofslaan, het duurde niet zo lang of de Tijhofslaan werd afgesloten voor autoverkeer middels een bussluis. Meneer wilde toch in alle rust zijn listen kunnen bedenken.

Ook al weer een tijdje geleden, toen de gemeenteraad kennelijk kickte op het aanleggen van zoveel mogelijk drempels, werd er uitgerekend bij wethouder Bert Kuiper voor de deur een dremel aangelegt. De eerste 50 meter voorbij de woning staan verder geen
woningen. Pesterijtje ? U mag het zeggen.
Ongetwijfeld heeft Bert Kuiper het wel voorelkaar gekregen de drempel weer weg te laten halen. Ach, zo'n pesterij mag wel wat geld kosten en daar moet je tegen kunnen als wethouder.

Maar het tekend wel de achterbakse sfeer om niet- gelijkdenkenden te demotiveren met ergenissen in het Gemeentehuis. Maar ook op scholen en andere aan ambtenarij gelieerde instellingen weten ze van wanten.
Wat maken we elkaar het leven toch zuur en dat terwijl we toch allemaal hetzelfde nastreven. Maar gezien het bovenstaande zitten er erg veel vooral voor zich zelf.

Welnu, laten we hopen dat het nieuwe bloed het beter doet, hoewel ben ik bang dat ze ook weer snel zullen worden aangestoken door het ambtenaren virus.
Want vanaf premier Balkenende tot en met de gemeentelijke grasmaaier dit virus blijkt al eeuwen onuitroeibaar en nooit is er een serum voor gevonden.

J. Koorn

Archief
Terug naar vorige pagina