Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-08-2009  

Reactie op de tranendalstory van Anne Jan T.

 

Hierdoor wil ik graag even reageren op het bericht van Anne Jan Teunis van 15-08-'09 in de Gastcolumn onder de titel: Valse start of tranendal. Het viel mij op dat hij nogal bagateliserend verslag doet over de te verwijderen bomen, Iepen in dit geval, in de wijk Schelfhorst.
Een ding moet hierbij echter duidelijk zijn, ook ik ben een liefhebber van natuur, van het groen en vooral bomen. Maar wie niet, niets bijzonders toch ! Uiteindelijk maken we er ook deel van uit, van de natuur bedoel ik, en dat wordt nogal eens vergeten.

Ook ik zou daarom het liefst alles willen laten groeien, maar in een stad kan dat nu eenmaal niet altijd. Er zullen uiteraard mensen zijn die om wat bladafval bomen wel kwijt willen. Maar het overgrote deel zal ze willen behouden. Nu weet ik niet hoeveel overlast Iepen kunnen veroorzaken. Maar op ons plein staan reuze grote en mooie Platanen, deze staan ook op de nominatie om gekapt te worden en ik ben het er volledig mee eens. Hoewel, het is wel een rib uit mijn lijf. Maar het moet, niet omwille van wat blaadjes maar wel van een constante aanvoer van afval die deze bomen geven en dat het hele jaar door. Tel daar bij op het gestruikel over opstaande tegels en klinkers door de forse wortelopslag, dichtgeslipte putten en verdrukte rioleringen dat weer voor wateroverlast zorgt na een fikse regenbui. Dan is dat zeker voor de ouderen, waaronder ik inmiddels helaas ook hoor, een crime.

Verder wordt er door Twente Millieu amper eens geveegt. Er staan dan te veel auto's is dan het verweer. Hoewel het met een ploegje met bladblazers en een veegwagen het in een uurtje is gefikst, zoals laatst eens is gebeurd. Maar meestal laten ze ons er mee zitten of ze doen het maar half en klagen helpt niet.

Het verwijderen van de bomen en het renoveren van het plein zou dit jaar een aanvang nemen, maar het is nu weer uitgesteld wegens juridische problemen die de gemeente zelf heeft veroorzaakt door kortzichtigheid.

Zoals gezegt weet ik niet hoe het met Iepen zit, ik ben ook niet zo'n bomen deskundige, maar ik zou me daarom niet al te bagateliserend opstellen want het probleem kan echt heel groot zijn.


Met vriendelijke groet,

J. Koorn - Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina