Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
05-03-2009  

Ergens tussen Bornerbroek en Almelo

 

Op een avond bedacht ik mij eens een om met een goede bekende een avondje te gaan fotograferen. Onlangs is in Almelo een nieuw bedrijvenpark aangelegd en hier loopt een mooie verlichte weg naartoe. Wij bedachten ons dat we hier wel eens een paar mooie foto’s konden maken. Eenmaal aangekomen konden we geen directe weg naar het bedrijvenpark vinden, via een zandpad en langs een hek wisten we op de mooi verlichte weg te komen. Ik had al een voor gevoel dat er zo iemand aan zou komen om te vragen wat we aan het doen (dit is mij ergens elders al eens overkomen dat de politie polshoogte kwam nemen wat ik aan het doen was). Niet veel later na enkele foto’s kwam er een auto aan. De auto reed langzaam naar ons toe en de persoon vroeg wat we aan het doen waren. Alles uitgelegd en vervolgens reed de persoon verder.

Niet veel later kwam er nog een auto aan. Dit keer was het de Almelose bewakingdienst. De man stapte uit en vroeg wat we aan het doen waren. Alles weer netjes uitgelegd en vervolgens wou de man in kwestie graag onze ID’s zien om het een en ander te noteren. Keurig onze gegevens gegeven, wij hadden natuurlijk geen zin dat de politie erbij gehaald werd, zeker nadat de man ons net had verteld dat dit privé terrein was. Het leek ons meer een openbare weg en vervolgens vroeg ik of dit gewoon een openbare weg was. Helaas niet dus. Hij vertelde ons dat het een openbare weg word maar voorlopig nog privé terrein is.

Nadat alle gegevens genoteerd waren en zijn collega inmiddels gearriveerd was werden we vriendelijk verzocht weer weg te gaan. De man wou ons eerst naar de snelweg sturen. Niet zo handig natuurlijk om met de fiets langs de snelweg te gaan. Ik zei netjes dat mij dat niet zo’n goed idee leek omdat het toch wel een beetje levensgevaarlijk is om op een snelweg te gaan fietsen ,(er stond ook een bord verboden voor voetgangers maar dat had de man dus kennelijk niet gezien als bewaker). We werden dus maar verzocht via de oude weg terug te gaan. We werden netjes geëscorteerd door een auto naar waar we vandaan kwamen.

Inzender bij redactie bekend

Archief
Terug naar vorige pagina