Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
12-02-2009  

Heracles en het nieuwe stadion

 

ALMELO 11-02-2009

10 jaar geleden werd de Polman Stadion geopend aan de Woonboulevard in Almelo. Heracles Almelo, toen spelend in de eerste divisie verhuisde naar een gezellige Bornsestraat naar de nieuwbouw. Een paar jaar later promoveerde de club naar de hoogste divisie in Nederland. Sinds die tijd zijn er aardig wat wedstrijden geweest die ervoor moesten zorgen dat de Almeloërs op het hoogste niveau konden blijven spelen. Ook dit seizoen is Heracles nog niet gered van degradatie.Vast staat wel dat het Polman Stadion, sinds Heracles in de ere-divisie speelt, regelmatig uitverkocht is. Maar hoe zit het als we het dit seizoen niet redden en dan teruggaan naar de eerste divisie?

De gemeente Almelo zou er goed aan doen om hier pas steun aan te geven als er gezorgd wordt voor een aantal jaren eindigen in de middenmoot van de eredivisie. Pas dan kan men zonder veel. Daarnaast is een gebouw van 10 jaar nog niet afgeschreven. Het is in zeer goede staat. Wat dat betreft kunnen ze er nog wel een aantal jaren zonder problemen ervoor zorgen om hun positie op de Nederlandse voetbalvelden garant te stellen.Soms lijkt het erop dat Heracles Almelo de collega's in Enschede na willen doen. Zij hebben in ieder geval ook een groter stadion. De club staat ook al jaren in de top c.q. subtop van het Nederlandse voetbal.

Ik gun Heracles een mooi stadion met voldoende zitplaatsen voor alle voetbalfans. Het moet echter wel financieel en praktisch haalbaar zijn. Op dit moment zie ik dit nog niet. Als Heracles Almelo in de komende jaren in de middenmoot kan blijven spelen, dan mogen ze wat mij betreft een "AArena" bouwen, overdekt natuurlijk, met Almelo's kunstgras en de mogelijkheid om leuke evenementen te houden als interlands, popconcerten en het Eurovisie Songfestival. Dan komt Almelo ook nog goed in het nieuws.

Hans Mekenkamp

Archief
Terug naar vorige pagina