Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-03-2018  

Varkensliefde in verkiezingstijd

 

Merkwaardig, dat de CU in  Almelo het goed vindt, dat de Megastal van de fa Dekker 19000 varkens mag bevatten. Dat de VVD zich over deze slepende kwestie zich op de vlakte houdt, verbaast me niet. Deze partij was de vorige raadsperiode bij het echec van het Waterrijk betrokken in een deal voor de opslag van 87000 varkens.
De varkensliefde bij de C.U. gaat  niet verder dan de varkenslucht met luchtwassers binnen te houden in hermetisch afgesloten mega varkenshallen.
En vooral niet praten over de miljoenen tonnen kostbaar bulkvoer, waarvoor onafzienbaar grote landbouwarealen overzee opgeofferd worden. Eindeloos gesleep met dieren. En het hele Nederlandse platteland een grote onafzienbare vlakte, een monocultuur  van raaigras. Geen grutto te bekennen.
Juist  de CU zou als behoeder van de natuur de boeren moeten stimuleren, landbouw en natuur in harmonie te brengen. "Kievit, de koekoek roept de CU!" Daar ligt  voor de CU een schone taak in de Almelose ommelanden.
Merkwaardig dan toch de opstelling van de CU, omdat ze in haar programma voor de verkiezingen juist op moet komen voor het welzijn van de mens. Onecht!
CU, keer terug op je schreden. Groter onrecht voor ons sociale varkentje bestaat niet!

Paul Bults

Archief
Terug naar vorige pagina