Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-02-2017  

Strategisch

 

De 'partij voor volksverlakkerij' met premier Rutte als lijsttrekker gooit alle trucs in de verkiezingsstrijd om maar weer de grootste te worden. Zes jaar Rutte met 50 miljard bezuiniging heeft vooral de mensen met de laagste inkomens getroffen, maar Rutte wil graag zijn beleid van tweedeling afmaken.
Er zit echter een kink in de kabel want Twitter-politicus Wilders heeft met zijn berichten nagenoeg alle ontevreden gewone burgers achter zich weten te verzamelen, zo tonen de peilingen aan. Wilders de man die door alle andere partijleiders wordt uitgesloten om een kabinet mee te vormen en in de peilingen de grootste dreigt te worden.
Reden voor sommigen om na te denken over strategisch te stemmen als we de Volkskrant mogen geloven. Volgens het artikel zou een vijfde van de kiesgerechtigden overwegen dat te doen. Die strategische stemmers zitten volgens het onderzoek van TNS Nipo bij D66, CDA, GroenLinks en de PvdA.
Maar is dat wel strategisch als men de partij van hun voorkeur dupeert ten faveure van Rutte en tegelijkertijd de kans op verdere tweedeling ruim baan geeft?

RTL zou het premierdebat organiseren op tv. Normaal gesproken het debat op de vooravond van de verkiezing waarin de twijfelaars onder ons over de streep gehaald moeten worden. Haatzaaier Wilders, althans volgens de rechter, mijdt al jaren de microfoon en camera van elke omroep. Op WNL kreeg hij zondag ruim baan. Hij toonde zich gematigder dan in zijn tweets om nog wat scepsis onder de twijfelende kiezers weg te nemen. Ook beweerde hij dat hij niet genegeerd kon worden indien zijn beweging de grootste van het land zou worden. In het programma dus geen ruimte voor opponenten en daar houdt de carnavalsvierder uit Venlo wel van. Het doorgaan van het premierdebat trok hij in twijfel als er meer dan vier lijsttrekkers zouden worden uitgenodigd. Alleen RTL zit met het probleem dat naast Wilders en Rutte er nog drie partijen zijn die in de peilingen nagenoeg gelijk op gaan. Reden om te overwegen om het debat te verbreden naar vijf lijsttrekkers.
Wilders reageerde kort na de uitzending van WNL en trok zich op voorhand terug. Rutte volgde direct en zo wordt de publieke verantwoording de nek om gedraaid. Beiden hebben namelijk niets te winnen in het debat waarin weerwoord gegeven kan worden en kiezen voor de nieuwe media als strategisch middel van volksverlakkerij, net zoals DENK.

Strategisch stemmen?
Ja dus, maar niet op de weglopers van het debat !

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina