Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-11-2016  

TAX-Dodgy Trump in The White House

 

Wat niemand vooraf mogelijk heeft gehouden, is tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezing toch geschied. Niet Hillary Clinton maar Donald Trump wordt de 45-tigste president van de Verenigde Staten.
De ‘Blue Wall States’ bleken niet opgewassen om de Democraten overeind te houden. Donald Trump voorspelde een zege en speelde tijdens de campagne in op de onderbuikgevoelens van vele Amerikanen die het er na de bankencrisis niet makkelijker op kregen. Trump speelde ook de troefkaart FBI goed uit over de ‘vermeende staatslekken’ via het privé emailaccount van Hillary Clinton. ‘She belongs in Jail’ riep Trump telkens weer in zijn ‘stops’ tijdens de campagnevluchten met zijn privéjet ‘Trump One’. Trump sprak over 650.000 emails in verkeerde handen. Gedurende vier jaar als minister van Buitenlandse Zaken zijn er dat 445 per dag. De FBI zocht tot twee keer naar 'gelekte' staatsgeheimen tot 2 dagen voor ‘Election Day’ maar vond niets wat Clinton kon belasten.
Hillary Clinton, breed gesteund door o.a. de aftredende president Barack Obama en de ‘First lady’ mobiliseerden massaal de minderheden. De opkomst was feitelijk nog nooit zo hoog maar het mocht niet baten. Trump schoffeerde minderheden en vrouwen, kondigde opzegging van ObamaCare en handelsverdragen aan, wil minder NATO en verkondigde geen buitenlandse politieke visie maar richtte zich louter op de ontevredenen in de USA. Meer werk werd beloofd zonder inhoudelijk plan. Het wapenbezit moet volgens Trump overeind blijven in het land waar de meeste moorden worden gepleegd en de meeste daklozen in de Westerse wereld rondlopen. Solidariteit met de minder bedeelden is er een cultuurtje van de rijken maar niet via de belasting, want die moet volgens Trump, de miljardair die al 18 jaar belasting ontwijkt tot nul, omlaag.
Toch is er nog iets goeds voor sommige Europeanen  in de beloften van Trump te ontdekken. Geen TTIP, het trans- Atlantische handelsverdrag waar al 18 jaar over onderhandeld wordt om het makkelijker te maken voor de multinationals, maar dan moet hij wel woord houden!       

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina