Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
14-07-2016  

Oversteek Gravenallee banaal?


De Van Rechteren Limpurgsingel is ter hoogte van de Gravenallee afgezet met houten hekwerken om oversteken tegen te gaan. Echt helpen doet het niet!
 

"Een gratis oversteek voor fietsers is toch wel erg banaal. Fiets dan maar een eindje om!" Meneer van de Vaart houdt de vaart er goed in met zijn voorstel de vervuilende fietsers van een verplicht fietsplaatje te voorzien. De vervuiler betaalt!
En daarnaast de krokodillentranen, die hij vrijelijk laat lopen over zijn beklagenswaardige toestand in zijn auto op weg van Albergen naar Almelo. Steeds staat het stoplicht op rood.
Dat is tactiek van de lokale gemeentelijke verkeersdeskundigen, meneer van der Vaart!
Het gaat erom,  dat ze U weer graag op de fiets krijgen -zonder plaatje-en dat U dan het eindeloze fietsplezier beleeft tussen  Albergen en Almelo over de Gravendijk, de "autoloze" Gravenallee, ongehinderd de Van Rechterensingel oversteekt  en zo het Almelose centrum op zijn mooiste plek binnen fietst. Rijtijd hooguit een half uurtje!
Beschouw het desnoods als een soort "fietssnelweg"! Daar is een fietsplaatje misschien zo gek nog niet!
Dan merkt U hoe fietsen een schone bezigheid kan zijn! Zo'n oversteek is dus ook helemaal niet zo raar!

Fietsgroet, Paul Bults


Naschrift redactie:
Paul Bults stuurde bovenstaande reactie naar de redactie van Tc Tubantia n.a.v. een ingezonden brief van de heer Van de Vaart dat een oversteek voor fietsers (en voetgangers) over de Van Rechteren Limpurgsingel, om de Gravenallee weer met elkaar te verbinden, echt onzin is omdat 100 meter verderop bij de Hofstraat een officiële oversteek is en Van de Vaart deze omweg alleszins voldoende vindt. Wandelaars en fietsers blijven echter sinds jaar en dag bij de Gravenallee en ter hoogte van de vroegere tuinderij veel oversteken hoewel dat ter plekke verboden is.
Al decennia wordt er gedebatteerd over de mogelijkheid de Gravenallee weer te verbinden. Zo ligt in de krochten van het stadhuis al een plan voor een fiets- voetgangerstunnel, maar tot op heden werd dat als een te dure oplossing gezien.

De redactie van TC Tubantia weigerde de reactie van Paul Bults te publiceren.

Archief
Terug naar vorige pagina