Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
20-06-2016  

Wanneer zijn de verkiezingen?


VVD'ers jagen huurders de armoede in.
 

Volgens de VVD is het maar ongelijk gesteld met de rioolheffing in Nederland. De liberalen van ‘woonminister’ Stef Blok vonden eerder al een meerderheid in de Tweede Kamer om alle woningbouwcorporaties op te laten draaien voor de beleggingsverliezen van woningbouwvereniging Vestia en willen nu ook alle (sociale) huurders in Nederland een zelfde rioolheffing laten betalen zoals woningeigenaren.
Volgens de VVD heffen 106 gemeenten in Nederland al een rioolheffing voor huurders en 87 gemeenten slaan eigenaren zwaarder aan. Hayke Veldman, Tweede Kamerlid voor de VVD, vindt dat oneerlijk en wil nu alle huurders gelijk laten aanslaan bij wet. Volgens de liberaal hebben huurders evenveel profijt van een rioolaansluiting dan eigenaren.
Rest de vraag aan de VVD of de huiseigenaren ook hun renteaftrek voor de hypotheek kwijtraken, dat wordt namelijk voor het grootste deel opgebracht door de huurders in de belastingtarieven. De armen betalen dus flink mee voor het woongenot van de rijken.
‘Woonminister’ Stef Blok vertelde tijdens een haringparty in het oosten des lands vrijdag nog dat sinds de Tweede Wereldoorlog de woonkwaliteit en woonomgeving voor inwoners van Nederland en Duitsland zijn getransformeerd tot villawijken. Blok heeft plannen om de huursubsidie in te dammen. Tegelijkertijd ontwikkelt Amsterdam juist een eigen subsidiebeleid om wonen in de stad voor minima nog mogelijk te blijven houden.

Wanneer zijn de verkiezingen?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina