Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-06-2016  

Ontgroening


De aangeduide linde staat er nog. Het rijtje iepen in het verlengde is gesneuveld voor een vlakker achterpad.
 

In alle vogeltoonsoorten bezongen, dat de acht uit de kluiten gewassen iepen in het Molenkampspark kerngezond zijn, een vrijplaats voor de vogels, een stofzuigerfunctie voor het fijnstof! Even is er de illusie, dat met de wethouder en een aantal groen minnende raadsleden te praten is. Laatsten hebben hun gezicht niet laten zien.
Tot grote verbijstering van veel mensen uit de buurt, rukt de gemeentelijke "ontgroeningsbrigade" toch uit om de iepen vliegensvlug om te zagen. Brutaal overdag, ongegeneerd!

Vijftien jaar staan de iepen daar mooi te wezen - tot ieders genoegen! En passant ook ongevraagd geveld een hoge meelbes op de hoek. Een bewoner van het park, die zijn naam niet in de krant wil hebben, vindt het erg jammer!
Hoofd Groendienst Pullen - na zijn heterdaadje - boezemt weinig vertrouwen in. Hij meldt het planten van vier jonge bomen, aanleg van een groenstrook met stekelige berberis- geen rozenstruiken! Terloops deelt hij mee, dat de krasse linde geen lang leven beschoren zal zijn, vanwege een groot gat, recentelijk geconstateerd.
Dan kan ik Meneer Pullen mededelen, bij mijn jaarlijkse controle dat dat gat zich al dertig jaar onder aan de lindevoet bevindt.
En ik durf mijn hand in dat Almelose lindegat te steken, dat die linde nog vele jaren de bijtjes, bloemetjes en vogels huisvest en de mensen plezier gaat bezorgen.

Paul Bults

Archief
Terug naar vorige pagina