Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
05-10-2015  

Over de balk


Castellolaan Almelo: Nieuwe riolering, opnieuw bestraat met blauwe zone die mogelijk over een paar maanden nutteloos is!
 

Over geld over de balk smijten door lokale overheden, heeft een ieder wel voorbeelden en anders kijkt u maar eens naar het TV-programma ‘Kan niet waar zijn’ waar dit soort verspilling van gemeenschapsgeld met enige regelmaat wordt getoond.

De gemeente Almelo zou in een landelijke Top 10 hoog scoren, zo weten de Almeloërs. Voor honderden miljoenen werd landbouwgrond aangekocht voor de ‘broodnodige’ stadsuitbreiding Waterrijk om mensen met een dikkere knip naar de stad te lokken. Nu wordt het weer landbouwgrond en de burgers dragen de kosten.

In de binnenstad moest een super woontoren Fortezza worden gerealiseerd. Vele plannen later staat er nu een nieuw stadhuis. De weggepoetste 17 miljoen euro verlies, zoals een raadslid al eens uitrekende, zal nog wat hoger gaan uitvallen omdat de projectontwikkelaar intussen failliet is en de gemeente nog een miljoentje schuldig blijft.

Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan met tal van projecten die ‘Himmelhoch jauchend’ werden gepresenteerd maar waarbij projectontwikkelaars afhaakten of schadeloos gesteld moesten worden door wispelturig beleid.

Zo kost ook het bijna twee jaar geleden gestarte nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad, de burgers weer extra geld. Overal werden blauwe zones ingericht (op advies van verkeersdeskundigen) maar volgens de jongste ontwikkeling worden die blauwe zones per 2016 weer opgeheven, tenminste als het college van B&W haar zin krijgt. Betaald parkeren is het nieuwe credo en wel met een fikse verhoging van 1,50 euro naar 2,50 euro per uur (voor de eerste twee uur). En dan ook nog 24 uur per dag en zeven dagen per week. Om de middenstand te paaien, worden 10 koopzondagen vrijgesteld. Voor de andere 355 dagen is het dus kassa!
Het voorstel staat in de begroting 2016 met een taakstelling van 1,2 miljoen euro extra gemeentelijk inkomsten. Weg met de blauwe zones over een maand of drie, maar tegelijkertijd worden er vlak voor de besluitvorming nog wel blauwe zones aangelegd.

U gelooft het niet?

Ga kijken in de Castellolaan en de buurstraten!      

'Fijnslijper'

Archief
Terug naar vorige pagina