Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
27-05-2015  

Wat een geweldig gemeentehuis!


Foto: PVA-secretaris Emiel Nijmeijer


Naschrift redactie:

Deze keer komt de brief van Partij Vrij Almelo niet van politiek leider en raadslid Harry de Olde, maar van PVA-secretaris Emiel Nijmeijer.
Nijmeijer vindt het maar niks dat nieuwe stadhuis. Volgens hem totaal overbodig want het 'Huis van Oud' had volgens hem best opgeknapt kunnen worden.

In dat laatste heeft hij gelijk. De betonskeletbouw had volledig gestript kunnen worden om het vervolgens aan de eisen des tijds aan te passen.

Maar in de politiek loopt het soms anders en krijgt men niet altijd een meerderheid en zeker niet als éénmansfractie, die Harry de Olde namens de PVA vormt.

Na de besluitvorming en zeker als een project als dit nieuwe stadhuis is uitgevoerd, moet men ook een streep kunnen trekken en weer vooruit kunnen en durven kijken in het algemeen belang, hoe moeilijk dat soms ook is. Anders wordt coalitievorming tot een meerderheid voor de PVA een onbegaanbare weg.
 

Mooi dat alle Almeloërs welkom zijn in het gemeentehuis van onze mooie, goede, indrukwekkende wereldstad!

Ik hoop dat u begrijpt dat wij (PVA) dit cynisch bedoelen. Hoe kun je nu in een tijd van bezuinigingen een stadhuis bouwen dat “volgens de geleerden” 58 miljoen heeft gekost. Een oud stadhuis dat echt niet meer van deze tijd is, laten verpauperen. En dan een goede investeerder zo lang laten wachten (TSN) dat hij vanzelf afhaakt…….

Ook dit kost de gemeenschap weer zeer veel geld. Elke maand van leegstand is een maand van kosten.
Wederom is er geen definitieve beslissing genomen voor handhaving van het oude gemeentehuis of voor afbraak, maar een uitstel tot december met een uitloop tot in de eeuwigheid.

Maar even over het nieuwe stadhuis. En dit is mijn ECHTE mening. Het ziet er inderdaad mooi uit en het lijkt mij een heel werkbaar gebouw! Dat er al zo veel ruimte is dat het niet helemaal bevolkt gaat worden is dan leuk voor de mensen die er tikkertje willen gaan doen.

PVA was en is tegen het nieuwe stadhuis, maar we moeten er mee dealen en dat is niet anders.

Festiviteiten moesten er komen! Gelukkig waren samen met ons vele raadsleden het er over eens dat het niet te veel geld moest kosten. Echter naar onze mening is elke euro die er aan uitgegeven wordt, een te veel.

Er werd in een eerder stadium gevraagd om hulp van vrijwilligers bij de open dagen, waarbij ook de raadsleden niet werden ontzien door het feest comité.
Dat ging ons te ver. Als je tegen de bouw bent (was) van dit overtollige gebouw. Ga je mensen van binnen je gemeente niet rondleiden in een gebouw dat je zelf niet (hebt) gewild.

Wat schetst echter onze verbazing…….partijen die ook tegen de bouw van dit stadhuis waren/zijn leiden mensen doodleuk rond! Als je ze daar dan op aanspreekt krijg je de mededeling……….”we zijn hier om zieltjes te winnen”!!!!!

Als de Almeloër daar intrapt verdien je het ook niet beter.
Wij (PVA) zullen u zeker NIET rondleiden!!!!

Wij staan voor een beter / eerlijker Almelo en zullen daar elke dag voor blijven vechten. In de gemeenteraad maar ook zeker daarbuiten!

Emiel Nijmeijer
Secretaris PVA

Archief
Terug naar vorige pagina