Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
30-10-2014  

Modegigant Kors haalt de neus op voor Almelo

 

Het is feitelijk geen nieuws, de komst van een Europees distributiecentrum voor Europa dat nipt aan de Almelose neus voorbijging. De Amerikaanse modegigant Michael Kors was namelijk in beeld voor de vestiging van een Europees distributiecentrum op het XL Businesspark bij Bornerbroek maar het modeconcern koos eerder dit jaar voor Venlo.
Volgens wethouder Jan van Marle, in de Twentse Courant Tubantia, lag dat aan het gebrek van naamsbekendheid van het XL Businesspark want volgens Van Marle is de grondprijs wel concurrerend. Toch een beetje een vreemde conclusie, want het eveneens Amerikaanse Timberland koos destijds wel voor het XL Businesspark.

‘Het zal vooral met de ligging van Venlo te maken hebben’, kan ook een conclusie zijn. Die stad ligt dicht tegen het Ruhrgebied aan, een van de drukst bevolkte gebieden in Europa. Ook kan men bedenken dat Almelo in Amerika nauwelijks enige bekendheid geniet ondanks dat er in de USA een gehucht bestaat met die naam. Een gehucht met een kerkje en een paar straten met een aantal huisjes in Kansas in het district Norton County. In 1880 kreeg het de naam New Almelo.
Daar ligt dus de sleutel voor meer bekendheid in de States. Adopteer het dorp, doe er wat leuks of nodig de bewoners uit om het GROTE Almelo te bezoeken en je haalt de Amerikaanse pers van Coast tot Coast. Dat is goedkoper dan twee duurbetaalde managers.

‘Fijnslijper’

 

Archief
Terug naar vorige pagina