Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
29-04-2014  

Salonremise in sport praktijk van alledag

 

Volgens het Algemeen Dagblad beslist de aanklager betaald voetbal of er een onderzoek komt naar het verloop van de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam. De wedstrijd die eindigde in 1-1 kwam beide teams goed uit, de Amsterdammers kampioen en de Almeloërs verzekerd van het tiende seizoen op rij in de hoogste klasse van het betaalde voetbal.
Met nog een kwartiertje spelen voor de boeg lieten beide teams de teugels vieren en speelden de bal vooral veel rond in eigen gelederen, zij het dat invaller Bojan Krkic aan Amsterdamse zijde nog wel het zijnet trof.
Trainer De Boer, die al zijn wissels gebruikte, dirigeerde Daley Blind naar de achterste linie om leiding te geven aan het achterin rondspelen, een voorbeeld dat door de Almeloërs werd gevolgd hoewel het team van trainer Jan de Jonge in de tweede helft wel de meeste doelrijpe kansen kreeg. Simon Csiommer zou het hebben voorgesteld aan Daley Blind maar zou De Boer dat niet goed bevonden hebben, dan had hij Blind vast en zeker weer naar de middenlinie gedirigeerd hebben. Of de kansen voor Heracles op een doelpunt in het eerste deel van de tweede helft daar mede debet aan zijn?
Het is van alle tijden en in elke jaargang van de competitie zijn er wel voorbeelden te noemen waarin wedstrijden zo eindigen. De druk is van de ketel bij een bereikte stand zoals in deze wedstrijd en het belang wordt wederzijds. Niets is mensen vreemd, ook niet bij duurbetaalde profs. Heeft de aanklager een punt? Gelet op de historie weinig en nog nooit kwam het tot een strafmaat. Alle bobo’s van de KNVB zaten in het stadion en juist zij hadden een statement kunnen maken door bijvoorbeeld de kampioensschaal nog niet uit te reiken in afwachting van een onderzoek door de aanklager betaald voetbal. Het werd nagelaten.
Kortom ‘salonremises’ zijn van alle dag in alle takken van sport. Bij de amateurtak van de KNVB kun je dat feitelijk al controleren door de plotseling stijgende bieromzet rond wedstrijden in de eindfase van de competitie, vraag het maar aan Grolsch, Heineken of Bavaria!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina