Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
24-04-2014  

Vernieuwingsangst bij CDA zet LAS buitenspel


Jan Marijnissen gebruikte deze cartoon van Kees Willemen al eens eerder.
 

Zoals eerder deze week al is voorspeld zet angst voor vernieuwing bij het Almelose CDA de raadsfractie LAS buitenspel. Gijs Stork en de zijnen, BBA, ALA en Almelooooo = LAS, vormen nu de grootste oppositiefractie met 7 zetels waarvan 5 zetels winst in de laatste gemeenteraadsverkiezing. Niet de wil van het volk wordt dus gevolgd maar de bestaande cultuur binnen de lijnen van de machthebbers over de laatste decennia CDA en PvdA. Het pragmatische D66 mag aanschuiven zoals het ook al deed in de periode 2002-2006, de periode waarin alle aankopen werden gedaan waar Almelo nu de miljoenenlast van torst. De SP mag het college aanvullen om de aankomende enorme bezuinigingen op welzijnsgebied van een ‘sociaal tintje’ te voorzien, iets waar de PvdA in de laatste bestuursperiode niet in slaagde gelet op het forse verlies van vier zetels.
De roep van het CDA wordt door PvdA-fractieleider Anja Timmer maar al te graag met beide handen gegrepen want 4 jaar wethouder is voor de Hengelose niet lang genoeg, zeker niet nadat ze vlak voor de raadsverkiezing nog net een appartementje huurde om toch echt ingezetene van de stad te worden. Met het aanvaarden van opnieuw een wethouderszetel komt de eigen fractie aan het zwemmen. Het meest ervaren raadslid Jaap Stapel aast feitelijk alleen maar op het vice- voorzitterschap van de gemeenteraad en zitting in het presidium. Die functie is niet te combineren met het fractievoorzitterschap en dat komt dan naar alle waarschijnlijkheid op het bordje te liggen van Willem Loupatty, die eerder door de PvdA nauwelijks werd goed bevonden om tot de kandidatenlijst te worden toegelaten. Via voorkeurstemmen uit de Molukse gemeenschap ging hij als 15e en laatste op de lijst echter alle kandidaten voorbij. Datzelfde geldt ook voor het vierde raadslid Fulya Uysal die ook met voorkeurstemmen werd gekozen en feitelijk nu al hardop klaagt dat er zoveel vergaderingen zijn. Raadsvolger Lieneke Bolhuis krijgt dus na benoeming van Timmer een zware taak om de cohesie binnen de onervaren fractie tot stand te brengen.
Een nieuwe raad en een nieuw college volgens het oude stramien dat met een coalitie van de helft plus één zeer zeker de steun van gedoogpartijen nodig heeft, maar of je daar 2018 mee haalt?

'Fijnslijper'

Archief
Terug naar vorige pagina