Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-04-2014  

Op een dag drink je geen Grolsch maar SAB !

 

‘Frisse Lentebok met het aroma van frisse citrusvruchten, doet denken aan de lente. Dit mooie volgouden bier is een lust voor het oog. De licht zoete smaak is in evenwicht met het aroma, lekker fris met kruidige tinten. Dit lentebier is ook prima in de zomer te drinken, wanneer u heerlijk buiten van de lange avonden geniet’, zo luidt de eigen omschrijving van Grolsch Bierbrouwerij maar daar denkt een ervaren panel van amateurbrouwers van het Twents Bierbrouwersgilde geheel anders over.
Op initiatief van de Twentsche Courant Tubantia werd door vijf panelleden een blinde smaaktest gedaan over zeven lentebieren. Het lentebiertje Amarillo Sun van brouwerij De Witte Leeuw in Wezep werd met vlag en wimpel als lekkerste beoordeeld maar de Lentebok van Grolsch werd laatste. Slechts het enige vrouwelijke panellid gaf Grolsch Lentebok een hoge beoordeling.
Zou de slechte kwalificatie te maken kunnen hebben met de Engelse gistcultuur die Grolsch tegenwoordig gebruikt? Eigenaar SAB Miller deed namelijk de befaamde gistcultuur van Grolsch in de ban en gebruikt voor alle SAB-brouwsels nu goedkopere Engelse gist. Daar komt bij dat de fameuze lager-tijd bij Grolsch van 8 weken naar 4 weken is teruggebracht en dat maakt het weer noodzakelijk om een chemische schuimstabilisator toe te voegen voor een mooie schuimkraag. Doel van dit alles is winstvermeerdering want het Zuid Afrikaanse SAB Miller denkt voortdurend aan de aandeelhouders. Het Twentse Grolsch is slechts één procent van het totale concern maar het moet wel ‘bloeden’ om de investeringsaankoop zelf terug te verdienen. Vakmanschap is Meesterschap, forget it, want op een dag drink je geen Grolsch meer maar SAB !

'Fijnslijper'
 

Archief
Terug naar vorige pagina