Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-03-2014  

Kiezersbedrog


De coalitie PvdA/VVD/CDA (2010 - 2014) heeft flink aan populariteit ingeleverd en valt uit elkaar.
 

Kiezersbedrog is dat gekozen politici niet hun raadszetel innemen. Voorbeeld 1 is demissionair wethouder Johan Andela die na het fikse ‘kopje onder’ van de VVD het Almelose stadhuis uitvlucht en gelukkig straks in dat overbodige nieuwe stadspaleis gewoon in de rij kan gaan staan om z’n paspoort te verlengen.
Voorbeeld 2 zijn de dames bij D66 die met voorkeurstemmen werden gekozen maar nadat de stemmen geteld zijn, alsnog afzien van hun benoeming. Hoe betrouwbaar ben je dan als je wel op de lijst gaat staan. Of in het andere geval? Hoeveel druk is er door de partijleiding op deze dames uitgeoefend om af te zien van hun benoeming? Is dit democratie?

Dan de lokale partijen BBA, ALA en Almelooooo die hebben besloten de komende vier jaar gezamenlijk op te trekken in de gemeenteraad door de fractie LAS te vormen. Daarmee meteen de grootste en dus invloed, wat je als kleine vertegenwoordiging niet krijgt, zo is de laatste decennia in de Almelose raad gebleken. In plaats van een roepende in de woestijn wordt nu een pakket op tafel gelegd tijdens de coalitieonderhandelingen en daar kan men niet meer omheen.
Kijk dat doen alle partijen in dit land, coalities formeren omdat er nauwelijks gemeenten zijn met een partij die de absolute meerderheid heeft. Verbonden sluiten is normaal en LAS is een verbond dat invloed kan uitoefenen op de ‘oude macht’ die het volk liever ook niet meer ziet zitten, gelet op de uitslag van woensdag jl. Veranderen doe je door invloed en niet door geroep aan de zijlijn. Indien LAS dat goed doet, wordt dat over vier jaar dik beloond!

Sommige reacties zijn zuur. O.a. van burgemeester Jon Hermans die zich niet meer omringt weet door een smaldeel van haar partij VVD. “Ik weet niet hoe ik dat moet duiden. Het was beter geweest als men dat voor de verkiezing bekend had gemaakt”, reageerde ze op RTV Oost.
Ook partijgenoot en beoogd fractievoorzitter Jemy Pauwels kon de nederlaag moeilijk verkroppen, gezien zijn Twitter-bericht ‘De kiezer heeft gesproken! Almelo komt toe zoals de kiezer het wil’. Kijk in dat laatste heeft Pauwels helemaal gelijk en daarom dus 3 zeteltjes voor de liberalen die het volk niet zagen staan.
Ook Ruud Borgman kan er schijnbaar met zijn hoofd niet bij dat zijn cluppie PvdA in 8 jaar is gekelderd van 13 naar 4 zetels. Hij reageerde op Twitter; ‘Wonden likken, maar afgestraft worden voor sociaal beleid. Gaat dit alleen om het stadhuis? Suffige inwoners, jammer’. Het tekent de houding van deze betweter ten opzichte van het kiezersvolk.

Het gaat in de politiek niet meer om clubliefde voor een bepaalde partij maar het gaat er om dat men naar het volk luistert. Het volk dat al lang geoordeeld heeft over debacles als Waterrijk, Fortezza, te grootse binnenstadsplannen, ondernemers pesten zoals Dolle Pret en nog een paar en 2 dure ontwerppaleizen voor een nieuw kleiner stadhuis terwijl het huidige stadhuis ook best gerenoveerd kon worden om het krimpende ambtelijk apparaat goed maar minder luxe te huisvesten.
Meer dan 100 miljoen euro is er de laatste jaren over de balk gesmeten en daar moet de burger jaren en jaren voor bloeden. En ook nog extra hard werken om zelf zijn huishoudelijk afval weg te brengen naar verzamelplekken. Het volk heeft geoordeeld over En, En, En, maar dat dringt nog niet door in sommige ‘botte hoofden’ van ex- machtshebbers die nu een toontje lager moeten zingen.
En dat oordelen? Dat doet het volk over vier jaar weer !!!

'Fijnslijper'

Archief
Terug naar vorige pagina