Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-03-2014  

Populisme

 

Een sterk staaltje van populisme in het speelveld van de Almelose politiek gedurende de laatste vijf jaar was wel het plan voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Eerst werd er een plan bedacht zonder de toevoeging was van duizenden m2 detailhandel. Toen stenenstapelaars als Wyckerveste en BAM er bij betrokken raakten werd het te bouwen stadion opnieuw ontworpen en aangevuld met meer m2 detailhandel dan in de binnenstad al leeg staat. VVD en D66 zeiden overal ja tegen en drukten uiteindelijk door om de detailhandelsstructuurvisie te willen aanpassen om en passant de detailhandel bij de aanpalende Woonboulevard ook volkomen vrij te geven. De belangen van de ondernemers in de binnenstad werden klakkeloos geofferd ondanks onderzoeken van MKB die voorspelden dat dit niet kon. Het was de provincie die uiteindelijk ingreep door een toegezegde subsidie van dik 9 miljoen euro voor revitalisering van de binnenstad te bevriezen. Toen uiteindelijk ook het onderzoek in opdracht van Heracles Almelo aantoonde dat een stadion met dergelijke invulling niet haalbaar was, keerde de realiteit terug en kwam een verbouwing van het huidige stadion in beeld met een tweede ring dat in den beginne als bouwtechnisch onmogelijk werd beoordeeld.
Ziedaar waar een gemiddeld raadslid mee te maken krijgt in de valkuil van projectontwikkelaars. Voor de VVD en D66 telde dat allemaal niet. In elke situatie werden de plannenmakers gesteund, haalbaar of niet haalbaar, het deed niet ter zake omwille van de stem van de Heraclessupporter.

Zaterdagavond was het tijdens de wedstrijd tegen Roda JC nog eens zichtbaar. Terwijl de Almeloopers collecteerden en aandacht vroegen voor de strijd tegen kanker met hun deelname aan Roparun en dit ook nog eens ‘sneaky’ in beeld wilden brengen door de camera’s van Fox Sport, lichtte langs het veld de boarding op met reclame van de VVD en D66 om woensdag 19 maart in het stemhokje toch vooral te stemmen op die partijen die klakkeloos achter elk plan aanliepen. ‘Popie Jopie’ D66-lijsttrekker Fred Gerritsen deelde ook nog eens de bloemen uit aan ‘man of the match’ Bryan Linssen maar dat schoot nog in het niet bij de ‘belofte’ van Mark Rutte in de campagne van 2010 dat het nieuwe stadion er zou komen.

Weet u al op wie u stemt? Ik wel!!!

‘Fijnslijper’

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina