Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
19-01-2014  

Hallo Hilversum, hier Almelo!!!


Met dank aan de satirische website AlmeloAnders.nl voor de fotobewerking.
 

Dat Almelo in de aanloop naar de gemeenteraadverkiezing op 19 maart a.s. de nationale televisie zenders op bezoek krijgt, lijkt haast zeker. Met 16 partijen en wellicht 17 is de keuze een nationaal record en dat baart zeker opzien.
Het tekent de onvrede over de politieke besluitvorming in het stadhuis, de ‘regentenkliek’ zoals de Almelose burger dat ervaart. Niets lijkt dus onmogelijk om de gevestigde orde weg te vagen. Carrières zullen worden gebroken, want een verrassende uitslag staat bij voorbaat vast bij zo’n geweldige onvrede die al jaren voortduurt.
De coalitiepartijen PvdA, VVD en CDA kunnen de borst dus natmaken, want een verdere versplintering lijkt onafwendbaar, ondanks dat er nu al 14 fracties in de raad zitten omdat Israa Abdullatif (ex- VVD) en Jan Hammink (ex- PvdA) vorig jaar al uit de fracties stapten en zelfstandig doorgingen en dat ook tijdens de aankomende verkiezing zullen doen via de opgerichte partijen Almelo Centraal en Almelooooo.

Burgerbelangenalmelo (BBA) dat in 2006 en 2010 geen zetels veroverde, is wederom van de partij. De ‘luis in de pels’ van de jaren 1998 tot 2006 waarschuwde toen al voor alle megalomane plannen die het toenmalige 'college Knip' ontwikkelde en kreeg achteraf op alle fronten gelijk.
Voorman van toen, Marcel Hubers doet echter niet meer mee. Hij gaf het stokje over aan Louis Kampman die in 2010 ook namens BBA kandideerde. Kampman scoorde recent als inspreker tijdens het debat over het bezuinigingsplan ‘huishoudelijk afval’ behoorlijk, door meer dan 1.400 ondersteuningsverklaringen van boze burgers te overhandigen. Ruim 1.400 ondersteuningen die slechts in 3 dagen waren ingezameld via petities.nl
Louis Kampman zette BBA dus weer aan het front en vindt dat het volk is belazerd met dit plan dat louter de winst voor de gemeente moet verhogen over de rug van de aan het werk te zetten burgers. Bovendien troggelde de gemeente in de afgelopen jaren de burgers al 1,6 miljoen euro teveel af, terwijl ooit het besluit werd genomen dat gemeentelijke heffingen kostendekkend moeten zijn.
Louis neemt het tijdens de verkiezingen ook op tegen zijn broer Alberto Kampman, die nu met de Libertarische Partij Almelo alle regels in Almelo wil afschaffen, zodat de burgers alle vrijheid krijgen om zelf hun boontjes te doppen. Op sociaal vlak is dat naar verwachting minder hoopvol voor de minima en klein-verdieners. Een ‘broedermoord’ dreigt dus in de Almelose politiek, want Louis Kampman heeft niets met de volgens hem asociale stroming van zijn broer. Deze meldde de vacature als raadslid zlefs aan via het CWI en is dus nog naarstig op zoek naar kandidaten. (zie de bijlage)

Nieuw is mogelijk ook de ouderenpartij OPA. De partij is ingeschreven in het landelijk register en kan dus nog later instappen. OPA ging al op zeker door een samenwerking aan te gaan met de PVA, maar kan zich dus ook nog zelfstandig aanmelden.
Het wordt dus vooral spannend voor de gevestigde orde en dat is wel een TV-reportage waard.
Hallo Hilversum, hier Almelo!!!

‘Fijnslijper’


BIJLAGE: Vacature raadszetel Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina