Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-01-2014  

Foei, legerpakken uitzending naar Mali inferieur!

 

Veel gekissebis in de Tweede Kamer ging er aan vooraf, de uitzending van Nederlandse militairen naar Mali. Alleen met de beste uitrusting en het liefst met eigen helikopters om militairen uit de shit te halen indien men in een hinderlaag zat. Dat soort eisen ging het om in de discussie van de vaderlandse politici.
De helikopters gaan niet mee, dat is veel te duur, bezwoer de minister van defensie. In noodzaakgevallen halen Franse heli’s onze mannen uit de shit.
Kortom veel politiek geneuzel en borstgeklop om uiteindelijk toch in te stemmen met het kabinetsvoorstel voor uitzending.

Maandag vertrekken de Nederlandse militairen naar Mali. Zonder heli’s en naar de vakbonden ACOM en VBM zaterdag bekend maakten in gevechtspakken van inferieure kwaliteit.
Hoezo alleen uitzending met de beste uitrusting?

Bespaard is op de brandwerendheid van de gevechtspakken door goedkope Chinese ‘rotzooi’ te kopen. Bovendien zit het niet lekker om het lijf. Hollandse kneuterigheid, want het mag allemaal niet teveel kosten.

De beste gevechtspakken koop je trouwens in eigen land met brandvertragende vezels van Koninklijke ten Cate in Almelo. Dat is voor Den Haag verder weg dan China. Maar niet voor de Amerikanen, die kozen wel voor de beste pakken om hun manschappen mee uit te rusten.

Ooit zij de minister van defensie bij een werkbezoek in Schaarsbergen; ‘Ik heb vandaag genoten!’ Dat doen de uitgezonden militairen in die foute pakken in Mali niet!

Foei Jeanine, foei, foei, dat levert geen aanhang op!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina