Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
17-11-2013  

Stop Hondenbelasting en teken nationale petitie

 

Het doel van deze actie is om zo spoedig mogelijk het afschaffen van hondenbelasting in Nederland te realiseren.
Ten gevolge van de uitspraak van De Hoge Raad op 18 oktober 2013 is de originele aanpak niet meer van toepassing. De Raad oordeelde dat Gemeenten hondenbelasting mogen heffen. Gemeenten ontlenen de bevoegdheid hiertoe uit Artikel 226 van de Gemeente Wet. De Hoge Raad heeft geen uitspraak gedaan over het gelijkheidsprincipe verankerd in Artikel 1 van De Grond Wet. De Raad verschuilde zich achter Artikel 120 van de Grond Wet. Dit artikel verbied grondwettelijke toetsingen van goedgekeurde wetgeving.

De oplossing is dus nu duidelijk. De wetgever (lees De Tweede Kamer) dient de wetgeving aan te passen. Artikel 226 dient uit De Gemeente Wet te worden geschrapt! Om dit te realiseren is een burgerinitiatief opgezet. Om te slagen zijn minstens 40.000 handtekeningen nodig.

Ik nodig u uit om de actie tegen de hondenbelasting te ondersteunen door deze petitie te ondertekenen! Voor het ondertekenen van de petitie even kijken op: http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief---afschaffen-van-hondenbelasting

Na het invullen van uw naam en email adres ontvangt u van petities.nl een email bericht. (Let op dat dit bericht niet in uw spamfilter terecht komt). Klik op de link in het email bericht om uw deelname te bevestigen. Omdat deze petitie een “burgerinitiatief” betreft dient u wel bij het bevestigen van u deelname uw geboorte datum, plaats en adres in te vullen! Verder dient u te bevestigen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. De gevraagde gegevens MOETEN worden ingevuld. Zo niet, is uw handtekening ongeldig!

Volg de actie via Twitter@Stophond of de Facebook-pagina Actie tegen de hondenbelasting. Een "like" op de pagina geeft niet aan dat u de petitie ondersteund dus vergeet niet de petitie te ondertekenen. Deel uw nieuws, links en tips met betrekking tot de hondenbelasting en bespreek het nut van de hondenbelasting via de Facebook-pagina of de actie website www.stophondenbelasting.nl

Bij voorbaat dank!
Bert Witteveen

Archief
Terug naar vorige pagina