Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-11-2013  

Nastrofje!

 

Terwijl koning Willem Alexander en koningin Maxima vanavond in het Kremlin dineren met ‘dictator’ Poetin, zitten de actievoerders van Greenpeace in Sint Petersburg nog in hun cel. Over de ‘kidnapping’ en ‘zeeroverij’ door Russische commando’s van de Arctic Sunrise zal niet worden gesproken om de afsluiting van het ‘vriendschapsjaar’ Nederland - Rusland niet teveel te bruuskeren, want morgen is er ook nog een concert te gaan.
Ook minister van Buitenlandse Zaken Timmermans zal morgen in zijn beste Russisch amper over de schending van het internationale zeerecht spreken omdat deze ‘zeeroverij’ voorligt bij het internationale Zeerechttribunaal in Hamburg.

Greenpeace voerde op 18 september actie tegen gasboringen bij Nova Zembla en probeerde spandoeken op het Russische boorplatform aan te brengen. Ze werden verjaagd en geïntimideerd met elf geweerschoten, maar het echte antwoord van ‘dictator’ Poetin kwam een dag later toen Russische commando’s vanuit een helikopter in internationale wateren langs een touw op de Arctic Sunrise neerdaalden om de macht over het schip, dat onder Nederlandse vlag voer, over te nemen. Ook toen werd er gedreigd met automatische wapens.

De bemanningsleden en de Arctic Sunrise werden opgebracht naar Moermansk waar de activisten in de cel werden ‘gegooid’ en later naar Sint Petersburg werden overgebracht. Sinds de ‘kidnapping’ zijn er in Rusland hele ambtelijke organisaties bezig om de ene na de andere verzonnen ‘misdaad’ de actievoerders van Greenpeace aan de ‘broek te hangen’. Dit louter en alleen om de macht van het ‘herboren’ Rusland van ‘tsaar’ Poetin aan de wereld te bewijzen.

Na een veroordeling door de ‘marionetten’ van Poetin in de Russische ‘rechtbank’, heeft hij dan zijn macht en kracht aan het eigen volk laten zien, waarna zo onopvallend mogelijk de actievoerders een strafvermindering tegemoet kunnen zien.

Die macht heeft Poetin louter en alleen omdat Europa afhankelijk is geworden van Russisch aardgas. Veertig jaar geleden waren we voor dik 70 procent afhankelijk van de olie van de Arabieren. Nu is dat amper nog 30 procent. Dat kan met dat Russische gas ook!

‘Fijnslijper’

P.S.
Dit ‘verhaaltje’ zal wel weer op vele bureaus belanden, want niets in de huidige wereld blijft nog geheim. Zelfs niet meer als je alleen maar iets denkt, vrees ik!
Maar toch fijn dat Poetin met regelmaat komt shoppen in een Nederlands stadje waar zijn dochter woont en daarbij gewoon over straat kan lopen. Dat zal in zijn eigen ‘Gulag’ niet kunnen, vrees ik!

Nastrofje!

 

Archief
Terug naar vorige pagina