Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
28-03-2013  

Oorzaak uitstel stadionbeslissing ligt bij VVD

 

De acties als het bekogelen van raadsleden met muntgeld en het besmeuren van de woning van een van hen van, naar verluidt gepleegd door Heracles-aanhang,mag als een zeer dikke fail gekenmerkt worden. De eieren hadden namelijk helemaal naar de andere kant van de stad gemoeten, aangezien daar de bedenker van een nieuwe detailhandelsvisie woont. En juist door het (onnodig) opnieuw formuleren van een detailhandelsvisie is de oorzaak van alle vertraging in besluitvorming rond de winkeldiscussie van het Heraclesstadion. Indien de eiergooiers de politiek beter hadden gevolgd, hadden ze dit kunnen weten. Niet handig en een flink schoolvoorbeeld van eigen glazen ingooien. Helemaal erg is het dat een praeses van een betaald voetbalorganisatie zelf het slechte voorbeeld geeft en min of meer oproept tot acties, die heel gemakkelijk uit de hand kunnen lopen en een chaos of erger kunnen veroorzaken.

Het was nooit het idee van raadslid Stork om een nieuwe detailhandelsvisie te laten opstellen. Dat initiatief kwam van de plaatselijke wethouder van lintjes doorknippen Van Woudenbergh. Het begon allemaal ten tijde van de raadsdebatten over Almelo Nouveau, een project waarvan Van Woudenbergh fervent tegenstander is omdat het naar horen zeggen nu eenmaal ten koste van vriendjes zou gaan. Tegelijkertijd deed de VVD’er de belofte aan Albert Heijn dat de grootgrutter een nieuwe supermarkt op de hoek van de Violierstraat en Bornsestraat mocht bouwen. Maar hier vergaloppeerde de grootgrondbezitter zich faliekant. Het idee voor een supermarkt op die plaats werd bepaald niet gedragen door omwonenden. Die kwamen dan ook meteen in actie en toonden zelfs een gemeentelijk document waarin zwart op wit staat dat er op de bewuste plek een woonbestemming ligt. Ai, nu had de wethouder toch een probleem van niet geringe omvang.

Hiermee geconfronteerd tijdens een raadsvergadering zei de wethouder tot ieders verrassing ijskoud (en u kunt daarvan de raadsuitzending nog op de gemeentelijke website nog terugvinden - TC) dat het bewuste document een vergissing was. Hij veegde het letterlijk van tafel. De omwonenden hielden en houden echter halsstarrig vol en hebben aangegeven zelfs tot aan het hoogste rechtsorgaan in Nederland te zullen doorvechten. Om korte metten met het gezeur van bewoners te maken bedacht de wethouder het volgende gewiekste idee: laten we de huidige detailhandelsvisie herzien zodat we de bestemming van het perceel kunnen wijzigen in een winkelbestemming en daarmee de bewoners buiten spel zetten. Omdat de wethouder hierin flinke steun van de poliklieke coalitie (met name PvdA) kreeg werd het voorstel aangenomen. Ziedaar de werkelijke oorzaak van de continue vertraging in de besluitvorming over wel of geen winkels in het stadion. Met andere woorden: voetbalfans, jullie hebben de verkeerde gepakt en de coalitie heeft de schuld heel geniepig bij een ander gelegd. Hou dit voor de komende gemeenteraadsverkiezingen daarom goed in uw achterhoofd!

Tony Cassese.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina