Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
27-03-2013  

'Losers'

 

Bij Heracles Almelo vinden ze de gemeenteraad maar een stelletje ‘losers’. Aanleiding het uitstel over het al dan niet toestaan van meer m2 detailhandel in een nieuw te bouwen stadion dan het eerdere akkoord tussen de club en de gemeente.
Het college van B&W wilde minus één met de nieuwe ‘eis’ akkoord gaan om dat dan later in de op stapel staande detailhandelsstructuurvisie in te passen. Daar voelde wethouder Kuik-Verweg dus niets voor, omdat die structuurvisie het basisdocument is voor alle bestemmingsplannen. Met haar vonden dat ook 22 van de 34 aanwezige raadsleden. Raadsnestor Stork verkondigde dat aan het begin van de raadsvergadering en dus werd het besluit middels stemming uitgesteld.

Commotie
Op de publieke tribune ontstond commotie en er werd zelfs met munten gegooid naar de raadsleden. Enige onbekende ‘radicalen’ waren kennelijk nog niet uitgegooid en togen vervolgens naar het huis van Stork, waar de echtgenote de schrik in het lijf werd gejaagd door eieren tegen ramen en gevel te gooien.
Burgemeester Hermans sprak daar schande van en ook wethouder Van Marle verkondigde de volgende ochtend dat er afspraken met de politie zijn gemaakt voor scherper toezicht.

Detailhandel
Terugkomend op het verzoek van Heracles voor meer detailhandelsruimte. Het laat zich raden dat winkeliers in de binnenstad, aan de Woonboulevard, aan het Vincent van Goghplein en aan De Gors niet voor de verdubbeling naar 19.500 m2 zijn.
Heracles schermde met intentieverklaringen van bouwers Wyckerveste en BAM en de potentiële huurders.
In zoverre ging het college van B&W dus deels mee in die wens. Maar wat als via juridische procedures een dergelijk besluit zou worden afgeschoten? Niet voor niets waarschuwde het adviesbureau Droogh, Trommelen en Partners voor de juridische onzekerheden in het voorstel. De structuurvisie als basisinstrument is leidend, hoewel concurrentieoverwegingen nauwelijks tellen. Nee, het gaat er om waar wel detailhandel in de stad en waar niet!

"Hornbach was een van de onderhandelaars voor invulling van het stadion. De Duitse ‘Doe het Zelf’ moloch haakte echter af omdat het teveel water bij de wijn moest doen in de eigen formule", zo liet wethouder Van Marle weten.
Met het college van B&W kwam Hornbach later wel rond door 40.000 m2 te kopen, zij het onder voorwaarde van een akkoord door de gemeenteraad.

Koninklijke weg
Eerst volgt nu dus een besluit over de alles omvattende detailhandelsstructuurvisie in juni a.s. en dan gelijk een besluit over het stadion en de andere plannen. De ‘koninklijke weg’ zoals wethouder Kuik dat uitdrukte.

 

Tot die tijd heeft Heracles dan de tijd om het verschil tussen het eigen verzoek aan de gemeente (het gemaakte voorstel) en de inhoud van de intentieverklaring van Wyckerveste/BAM uit te leggen. Deze willen namelijk als de verhuur niet lukt zoals beoogd, ook leisure zoals bowlingcentrum en uitgaan mogelijk maken in de te bouwen ruimtes en dat staat in geen enkel akkoord. Misschien willen ze straks ook wel een casino - dat vorig jaar door de raad al werd afgeschoten - in het nieuw te bouwen stadion. Want het uitgestelde voorstel strookt niet met de intentieverklaringen van Wyckerveste/BAM en die zijn dan niets waard !

Na het uitstel is er dus winst te behalen voor een gedegen omschreven plan, maar winst is er niet voor die eieren werpende lieden die zich ‘supporter’ noemen, want dat zijn de echte ‘losers’ na dinsdagavond !

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina