Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-03-2013  

Ringeloren

 

Je zult maar volksvertegenwoordiger zijn in de gemeente Almelo. Nu houdt volksvertegenwoordiger in dat de belangen van de burgerij worden gediend, maar daar denkt het Almelose college schijnbaar anders over.
Vorige week dinsdag werd in het geniep vergaderd over de voortgang van de bouw van een nieuw stadhuis en gisteren kreeg dat een gevolg. Het college, met aan het hoofd burgemeester Jon Hermans, had wederom vertrouwelijkheid opgelegd. Het besprokene zou de gemeenschap kunnen schaden is haar uitleg in deze.

Of dat zo is? Het in het geniep besprokene ging maar voor een klein deel over iets nieuws, maar vervolgens werden allerlei zaken erbij gesleept die in het verleden al in het openbaar besproken zijn. Ook over die zaken kunnen de Almelose volksvertegenwoordigers nu niet meer spreken in het openbaar, reageerde een raadslid in een artikel in AW, waardoor zij volledig zijn geringeloord.

De stad is een zinkend schip waarbij getracht wordt elk lek te dichten zowel financieel als mondeling. De provincie greep al in op de begroting en toch wordt getracht majeure projecten overeind te houden. De burger weet van niets en mag niets weten. De volksvertegenwoordigers zijn monddood gemaakt op straffe van een jaar gevangenis of maximaal 10.000 euro boete. De coalitie PvdA/CDA/VVD vindt dat prima. De rijksrecherche doet al onderzoek naar het lek, dat in de kringen van de raad, de ambtelijke beleidsmakers, de bodes, de griffiemedewerkers en onder de collegeleden zelf gezocht wordt.

Democratie?
Aan u het antwoord in maart 2014 !

‘Fijnslijper’

Raad in spagaat over geheimhouding

Archief
Terug naar vorige pagina