Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
28-02-2013  

Zero-tolerance

 

Gemeentearchivaris Henk Beijers, sinds jaar en dag een zeer gewaardeerd medewerker onder zijn collega’s in het stadhuis. Een archivaris die bovendien sinds zijn aantreden vele jaren geleden weer enigszins het gemeentelijk archief op orde kreeg, is zoals velen weten in een ordinaire ontslagprocedure beland.
Onmin met zijn directe chef was de aanleiding, die mede werd ingegeven door het onderzoek van de Rekenkamer naar het Fortezza-debacle. De Rekenkamer vroeg om bepaalde stukken en de ‘kopstukken’ in het stadhuis beweerden dat die er niet waren. Een notaris in Weert had ze wel en toen kwamen ze nadien ook in het stadhuis op de proppen. Beijers wist namelijk op welk bureau ze lagen en leverde ze alsnog aan de onderzoekers van de Rekenkamer. Dergelijke medewerking is een ambtenaar wettelijk verplicht en daar voldeed Beijers dus aan, die zich in zijn eer als archivaris aangevallen voelde alsof zijn archief niet op orde was. De Rekenkamer sprak later zelfs over obstructie.
Beijers kreeg het nodige over zich heen en verloor zich in een ongenuanceerde opmerking die hem nu schijnbaar de kop gaat kosten. Twee ‘collega’s verklaarden in niet eensluidende verklaringen tegen hem en zo kwam Beijers thuis te zitten.
De gemeente schakelde Recherchebureau Hofman in en die onderzocht het emailverkeer en internetgedrag van Beijers. Een 12 jaar geleden per email ontvangen erotisch plaatje werd hem in de procedure aangewreven. (het plaatje werd destijds door velen in het stadhuis bekeken) en ook het privé internetverkeer tijdens werktijd en uiteraard ook de ‘doodsbedreiging’ jegens zijn directe chef. Daar kwam een lunch (in eigen tijd) met een stagiare bij alsof ook dat ter beoordeling van zijn meerderen hoort. Niet dus!.
‘Zero tolerance’, zei advocaat B.Boiten namens de gemeente maandag jl. voor de meervoudige kamer van de rechtbank Almelo en hij zei er bij dat vooral sinds de gijzeling dit geldt voor iedereen.
De uitspraak laat nog zes weken op zich wachten, maar één ding is zeker, ‘Zero tolerance’ voor iedereen!

Dat komt goed uit, want de gemeente zit op zwart zaad en moet feitelijk nog wel wat personeel kwijt. Laten we beginnen bij de 'kopstukken', want ge-internet in de baas zijn tijd wordt er nog steeds, ook door hen !

‘Fijnslijper’

Kijk hier naar een verslag van de zitting op Aa-FM

Archief
Terug naar vorige pagina